Date companie
 
 
 
 

Disputa dintre Victor Ponta și Traian Băsescu, pe tema privatizării C.F.R. Marfă, faza pe comunicate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, proteste, cfr, sindicalisti, ministerul, marfa, calatori, CSAT, privatizare, transporturilor, disputa, comunicat
 

Disputa dintre Palatul Cotroceni și Palatul Victoria blochează macazul privatizării C.F.R. Marfă! După comunicatul emis de Administrația prezidențială, în care se afirmă că avizarea privatizarii CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT, premierul Ponta fiind invitat sa spuna care sunt cele trei privatizari pentru care consiliul a mai dat aviz pana acum, Palatul Victoria a reacționat printr-un comunicat în care se precizează, cităm: "neformularea unei poziții a C.S.A.T. se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat și restructurarea companiei C.F.R. Marfă. Cu sau fără competențe, CSAT a avizat de trei ori, până acum, privatizarea CFR Marfă. În 2011, 2012 și 2013, s-au dat avize ale C.S.A.T., în legătură cu această privatizare", am încheiat citatul. Sâmbătă, premierul Victor Ponta a venit și cu o completare la subiectul care tensionează relația între Palatul Viuctoria și Palatul Cotroceni.

VICTOR PONTA, premierul României "Dacă nu are competențe C.S.A.T., dar a avizat de 3 ori până acum, înseamnă că de 3 ori a acționat ilegal. Dacă, chiar n-are domnul președinte nicio atribuție pe CFR, atunci, pe românește, așa, să tacă din gură!"

Starea de incertitudine în care se zbate compania feroviară i-a scos în stradă pe ceferiști. Peste două mii de oameni au protestat, joi, la sediul Ministerului Transporturilor. Vineri, în același loc s-au adunat circa 60 de sindicaliști, de la Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, scoși în stradă de problemele C.F.R. Călători.

VOX "Nemulțumiri sunt multe, foarte multe, dar, în special, multe anulări de trenuri de călătorie nejustificate. Trenuri de călătorie care au fost scoase din circulație."

ROGRIDO MAXIM, lider sindical "Noi considerăm că anunțarea de pierderi de 92 de milioane de euro sunt pierderi nereale. Deci, o parte sunt pentru că Guvernul nu a acordat compensații necesare C.F.R. Călători și a acordat o compensație mult mai mică, alta este din provizioane."

Schimbul de comunicate între cele două palate a venit după ce Executivul a adoptat, în ședința de miercuri, "Hotararea de Guvern pentru Aprobarea Elementelor principale ale contractului de vanzare-cumparare de acțiuni, între statul român, prin Ministerul Transporturilor, Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman", procedurile urmand sa se finalizeze in termen de 60 de zile. În aceeasi zi, premierul Ponta anunțase că a decis să trimită hotărârea, pentru avizare, Consiliului Suprem de Apărare a Țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2