Date companie
 
 
 
 

Dispută Guvern-sindicate, pe numărul angajaților de la stat care vor fi disponibilizați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, angajati, sindicate, companii, stat, publica, administratia
 

Scenariu sumbru pentru angajații din companiile de stat. Zece mii dintre salariați ar urma să plece acasă, potrivit estimărilor mai multor lideri sindicali. Și premierul Victor Ponta a vorbit despre disponibilizări în ședința de guvern, dar s-a referit la desființarea a numai 2.800 de posturi vacante din administrația publică centrală.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Am vãzut cã dãm afarã zece mii de oameni. Nu dãm afarã, desființãm șaizeci de mii de posturi vacante, care însemnau mai multe posturi de conducere, nu ne atingem de posturile din educație și sãnãtate. Așa trecem la regula 1 la 1. Dar, dacã vor pleca cei 2.800 din aparatul central, cred cã e un lucru bun."

ION PISC, vicepreședinte, Blocul Național Sindical "Analizele efectuate ne determina sa avem suflet de multe ganduri negre. Dupa estimare noastra pierderea locurilor de munca se ridica la peste zece mii pana la finele anului. Cele mai multe disponibilizari in Posta Română, 3.650, în partea de energie, mă refer al producători, la servicii din domeniul Electrica S.A.''

Potrivit datelor de la Agenția Naționalã a Funcționarilor Publici, în total vor fi disponibilizate 2.860 de persoane de la zece ministere și de la Secretariatul General al Guvernului.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2