Date companie
 
 
 
 

Diurne uriașe, încasate de conducerea Autorității Electorale Permanente

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, conducere, europa, autoritatea, electorala, diurne, libera, buica, mitulet
 

Încasări cu cântec, la vârful Autorității Electorale Permanente! Membrii conducerii Autorității ar fi încasat peste 323.000 de lei, în ultimele șapte luni, cu titlul de diurnă de deplasare in cuantum de 2% din indemnizatia lunară brută sau din salariul de bază lunar brut. Potrivit Europa Liberă, din acești bani, aproape 80.000 de lei i-ar fi revenit președintelui Autoritatii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, desi acesta locuieste in centrul Capitalei, într-un imobil al RAAPPS. Doar in septembrie, Mitulețu-Buică ar fi incasat o diurna de 11.357 de lei. Diurna despre care se face vorbire se acordă persoanelor care nu au un domiciliu in București si trebuie sa se deplaseze la locul de munca, notează Europa Liberă. Constantin-Florin Mitulețu-Buică este presedinte al Autoritatii Electorale Permanente din 27 februarie 2019. Conform aceleiași surse, pe parcursul mandatului, Mitulețu-Buică a primit în martie, aprilie si mai, câte o diurnă de deplasare în cuantum de 13.104 lei/lună. În iunie a încasat o diurnă de 7.862 de lei, în iulie, 10.046 de lei, și, în august, 9.171 de lei. În declarația de avere a lui Mitulețu-Buică se stipulează că, anul trecut, a încasat o diurnă de 2% în calitate de vicepresedinte al AEP/secretar general, însemnând 82.985 de lei. Dezvăluirile făcute de Europa Liberă sunt contestate, însă, de președintele Autoritatii Electorale Permanente. Mitulețu-Buică susține că dezvăluirile nu includ și explicațiile sale și că sunt anumite interese care urmăresc discreditarea sa.

CONSTANTIN-FLORIN MITULEȚU-BUICĂ, președinte, Autoritatea Electorală Permanentă ” Eu sunt din Craiova, nu am domiciliul în București, altfel nu aș fi putut să primesc nici eu, nici celelalte persoane care primesc această indemnizație și nici locuință personală, proprietate privată. Sunt sume încasate potrivit dispozițiilor legale. Nu am luat nimic în plus, decât cadrul legal. Este, în principal, legea 208 care spune ce drepturi au președintele, vicepreședintele și cei care ocupă funcții de înalt funcționar public. Vă închipuiți că nu pot să încasez ceva nelegal, pentru că nu le acord eu, le acordă viza financiarului, cu viza controlorului delegat de la Ministerul Finanțelor. Nu pot să încasez sume nelegale. Curtea de Conturi a verificat dacă anul 2015, 2016, 2017, au fost constatate ca fiind legale. Înca din 2008, s-au plătit astfel de sume în legea 208. Curtea de Conturi a spus că trebuie să fie reglementate de lege și s-au pus în legea din 2015 și, de atunci, au tot verificat Curtea de Conturi, anul fiscal 2015, 2016, 2017 și acum verifica 2018 și nu au fost probleme. ”


Diurne uriașe, încasate de conducerea Autorității Electorale Permanente

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2