Date companie
 
 
 
 

DN 76, din primăvară până-n toamnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lucrari, deva, drumuri, protest, oradea, soferi, localnici, national, drumul, constructie, compania, 76
 

Lucrările de reabilitare a DN 76 se desfășoară într-un ritm nesatisfăcător! Constructorii spun că sunt în grafic, dar localnicii și șoferii sunt nevoiți să suporte în continuare consecințele șantierului în toată regula, de pe șosea. Având în vedere starea deplorabilă a drumului, localnicii nu sunt încrezători că lucrările pot fi finalizate în termenele specificate de proiect, și anume, martie 2015.

VOX "- Dacă lucrările se întind până după iarnă, cum credeți că vor fi? - După care iarnă? Poate după asta, după ailaltă... Cine știe?!"

O problemă importantă o reprezintă accesul echipajelor de prim ajutor, care nu pot ajunge în timp util la pacienți, în cazul unei urgențe majore.

ZOLTAN KOVACS, organizator protest "În momentul de față, este un dezastru, dacă considerăm un acces al ambulanței sau al S.M.U.R.D.-ului spre Oradea. O urgență majoră, este viața omului în pericol! Am constatat, în urmă cu câteva luni de zile, că elicopterele S.M.U.R.D., noroc că le avem, vin tot mai des în zona aceasta. Considerăm că și asta este o consecință a drumului impracticabil."

Oamenii sunt nemulțumiți de praful care le intră zilnic în case și le afectează gospodăriile.

VOX "- Cum uscați rufele, cum aerisiți casa? - Cum să o aerisim, că nu putem să deschidem geamul! Cine cutează să deschidă? Se bagă mizerie și, acum, aici, e o porțiune lucrată, acolo alta."

VOX "Ne afectează gospodăriile, cășile! Praful, mizeria, toată intră pe geam, dacă trec mașini de tonaj mare. Nu e făcut la capacitatea care trebuie făcut!"

Deși șoseaua este plină de gropi ivite în urma decopertărilor, pe anumite zone constructorii spun că vor încep asfaltările.

VOX "- Nu e finalizat la nivel de asfalt până acum. Suntem aproape de asfalt, cu vreo 3,4 km. Estimăm că, în 2 săptămâni, o să punem și asfalt."

Șoferii, sătuli să aștepte minute în șir în fața zecilor de semafoare, aleg să treacă prin sate, pe unde traficul nu este intens, deranjându-i pe localnici.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Cei care circulă des pe acest drum preferă să evite culoarea roșie a semaforului și aleg să meargă pe ruta ocolitoare, ce trece prin Sudrigiu. Această alegere, însă, reprezintă un pericol pentru copiii din localitate."

Organizatorul protestului din primăvara anului trecut susține că acțiunile de protest vor continua, dacă constructorii nu vor urgenta lucrările.

ZOLTAN KOVACS, organizator protest "Deoarece constatăm cu mare durere că operațiunile la acest drum stagnează, considerăm că, în lunile ce vor urma, vom trage iarăși un semnal de alarmă, nu sub forma unui marș, poate, sub forma unui protest. Asta depinde de cei care se vor alia la acțiunea noastră. Vom folosi mijloace pașnice, mijloace cetățenești, ca să atragem atenția în continuare. Subliniez, nu există o tentă politică în această treabă, este o acțiune pur civică, pur cetățenească."

Din ultimele informații primite de la localnici, acest protest urmează să aibă loc la sfârșitul lunii august.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Vom urmări cursul evenimentelor și vă vom ține la curent, deoarece campania noastră nu se încheie aici. După bunul obicei al constructorilor de drumuri din țara asta, ca în fiecare an, la sfârșitul verii activitatea pe șantiere va intra în hibernare, pe motiv că încep ploile, chiar dacă timpul va fi favorabil. O să vă prezentăm, la momentul respectiv, imagini cu stadiul lucrărilor, comparativ cu cele filmate săptămâna trecută."

Totodată, la sfârșitul celor 10 zile lucrătoare impuse de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România pentru răspunsul la solicitarea nopastră, vom reveni cu poziția autorităților privind stadiul lucrărilor de reabilitare la Drumul Național 76.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2