Date companie
 
 
 
 

Doar 5% dintre profesori vor fi afectați de legea plafonării salariilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, boc, profesori, lege, plafonare
 

Peste 95% dintre profesori nu vor fi afectați de legea plafonării salariilor, pe care Guvernul își va angaja raspunderea! Este asigurarea pe care premierul le-o dă cadrelor didactice. Emil Boc a precizat că actul normativ pregătit de Executiv doar eșalonează plata drepturilor pentru anul viitor.

EMIL BOC, premierul României "Cazul de la Suceava și de la Botoșani, unde profesorii de acolo au reîncadrarea fãcutã cu 50% majorare, la care se adaugã 15% majorare de la 1 ianuarie pentru toti bugetarii, în timp ce restul profesorilor din România nu au aceastã majorare salarialã de 50 plus 15. Legea pe care o pregãtim va stabili salariul de încadrare pentru fiecare pozitie din învãțãmânt."

Seful Executivului a adaugat că plata drepturilor salariale va fi facuta atunci când economia își va permite, Altfel, este pusă în pericol recuperarea restului de bani pe care bugetarii l-au pierdut anul trecut.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educației ''Proiectul sete pe ultima sutã de finalizare, am discutat ieri cu foarte multi colegi din Camera Deputatilor si am discutat la nivelul guvernului si cu alte ministere. Este sarcina ministerului Educatiei de a se asigura cã avem echitate în sistem."

Curtea Supremă a hotarat că dascălii trebuie să-și primească majorările salariale de 33%. Asta inseamna că toate procesele intentate de profesori statului vor avea același rezultat favorabil cadrelor didactice. Sindicaliștii din învățământ sunt însă siguri că nu vor vedea acești bani prea curând. Peste 13 mii de pofesori care au cerut în instanță lefuri mai mari cu o treime trebuie să primească sumele respective, aferente perioadei 1 octombrie 2008- 31 decembrie 2009. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie vine în contextul în care cabinetul Boc vrea să-și asume răspunderea pe o lege care le va îngheța salariile profesorilor la nivelul din luna ianuarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2