Date companie
 
 
 
 

Doar 5% dintre profesori vor fi afectați de legea plafonării salariilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, boc, profesori, lege, plafonare
 

Peste 95% dintre profesori nu vor fi afectați de legea plafonării salariilor, pe care Guvernul își va angaja raspunderea! Este asigurarea pe care premierul le-o dă cadrelor didactice. Emil Boc a precizat că actul normativ pregătit de Executiv doar eșalonează plata drepturilor pentru anul viitor.

EMIL BOC, premierul României "Cazul de la Suceava și de la Botoșani, unde profesorii de acolo au reîncadrarea fãcutã cu 50% majorare, la care se adaugã 15% majorare de la 1 ianuarie pentru toti bugetarii, în timp ce restul profesorilor din România nu au aceastã majorare salarialã de 50 plus 15. Legea pe care o pregãtim va stabili salariul de încadrare pentru fiecare pozitie din învãțãmânt."

Seful Executivului a adaugat că plata drepturilor salariale va fi facuta atunci când economia își va permite, Altfel, este pusă în pericol recuperarea restului de bani pe care bugetarii l-au pierdut anul trecut.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educației ''Proiectul sete pe ultima sutã de finalizare, am discutat ieri cu foarte multi colegi din Camera Deputatilor si am discutat la nivelul guvernului si cu alte ministere. Este sarcina ministerului Educatiei de a se asigura cã avem echitate în sistem."

Curtea Supremă a hotarat că dascălii trebuie să-și primească majorările salariale de 33%. Asta inseamna că toate procesele intentate de profesori statului vor avea același rezultat favorabil cadrelor didactice. Sindicaliștii din învățământ sunt însă siguri că nu vor vedea acești bani prea curând. Peste 13 mii de pofesori care au cerut în instanță lefuri mai mari cu o treime trebuie să primească sumele respective, aferente perioadei 1 octombrie 2008- 31 decembrie 2009. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie vine în contextul în care cabinetul Boc vrea să-și asume răspunderea pe o lege care le va îngheța salariile profesorilor la nivelul din luna ianuarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 • Legea hărțuirii la locul de muncă, promulgată ( 7 August 2020 )

  Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Astfel, comportamentul care provoacă degradarea morală a angajatului și deteriorarea condițiilor de muncă...

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2