Date companie
 
 
 
 

Documentele necesare la înscrierea la grădiniță și la școală, prevăzute într-un proiect de ordin comun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medic, scoala, elev, educatiei, ministrul, sanatatii, gradinita, documente, fisa, aviz, ordin, medicala, epidemiologic
 

Avizul epidemiologic pentru intrarea copiilor în colectivitate nu va mai fi necesar la întoarcerea din vacanțe. Totuși, rămâne obligatoriu la revenirea în grădiniță, după cel puțin 3 zile consecutive de absență, potrivit unui proiect de ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, pus în dezbatere publică. Avizul eliberat de medicul de familie trebuie prezentat și la înscrierea la gradiniță, dar nu și la școală. În schimb, adeverința medicală de înscriere în colectivitate este necesară pentru începutul fiecarui ciclu de învațământ. Medicul din unitățile de învățământ trebuie să asigure triajul epidemiologic al elevilor. Asistentul medical are obligația de a ține evidența copiilor absenți de la grădiniță din motive medicale, iar revenirea acestora în colectivitate va fi condiționată de prezentarea avizului epidemiologic prezentat de medicul de familie sau medicul curant.

BIANCA ROTARU, reporter „La înscrierea la grădiniță, adeverința medicală de înscriere în colectivitate, împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului, sunt documente obligatorii. Pentru înscrierea în clasa pregătitoare sau în clasa a IX-a, elevul are nevoie de fișa medicală și de adeverința medicală eliberate de medicul școlar la unității de învățământ anterioare. În plus, este necesară adeverința medicală de înscriere în colectivitate, în cazul în care unitatea de învățământ frecventată anterior nu avea cabinet medical.”

În cazul transferului între diferite unități de învațământ, elevul are nevoie de o fișă medicală de la unitatea școlară de la care a fost transferat, dacă există. În caz contrar, elevul trebuie să prezinte o adeverință medicală de înscriere în colectivitate. Proiectul de ordin este în dezbatere publică, până în 25 septembrie.


Documentele necesare la înscrierea la grădiniță și la școală

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2