Date companie
 
 
 
 

Doi adolescenți, în căutarea unui vis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, tenis, fotografie
 

E octombrie iar ecourile vacanței de vară par să pălească. Sunt însă și elevi a căror pasiune îi călăuzește atât pe perioada studiilor cât și în timpul liber, așa că vara le-a oferit răgazul necesar pentru a se perfecționa. Dragoș Andrei Marghescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Capitală se declară pasionat de fotografie, natură și un iubitor de patrie. Adolescentul de 15 ani și-a petrecut vacanța de vară la bunici, în comuna Valea Mare din județul Vâlcea, unde s-a îndrăgostit atât de mult de peisajele din zonă încât a realizat un film despre această localitate. Prin montajul său, tânărul îndeamnă la un naționalism moderat și susține că românii trebuie să-și iubească țara și să arate acest lucru prin actele lor.

AMBIANȚĂ 

DRAGOȘ ANDREI MARGHESCU, elev

Alexandra Moglan, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr. 59 din București a făcut o pasiune din sportul pe care îl practică, tenisul, și a participat la mai multe competiții în vacanța de vară. Chiar dacă alți copii de vârsta ei au ales să se relaxeze în această perioadă, Alexandra a preferat să muncească din greu pentru a-și atinge visul. Se antrenează deja de 7 ani iar anul acesta a ieșit campioană națională la vârsta de 12 ani. O admiră pe Simona Halep și spune că aceasta este un exemplu de perseverență, muncă și talent.

ALEXANDRA MOGLAN, campioană națională la tenis: ”Vara asta am ....și am ieșit campioană națională la vârsta de 12 ani.  Îmi place foarte mult să joc tenis, joc de la 5 ani și mi-a plăcut de când eram mică.”


Cei doi elevi talentați au promis ca își vor continua drumul si vor incerca pe cat este posibil sa ii atraga si pe colegii lor in astfel de proiecte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ovi D Pop, când o fotografie face cât o mie de cuvinte... ( 4 Iulie 2020 )

  Uneori, o fotografie reușește să transmită mult mai mult decât o mie de cuvinte, iar dacă ai de-a face cu unele dintre cele mai bune fotografii din lume, atunci cu siguranță vei afla multe povești spuse prin imagini.

 • Primele rezultate la Evaluarea Națională, afișate astăzi ( 22 Iunie 2020 )

  Emoții mari pentru absolvenții de gimnaziu, la început de săptămână. Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate astăzi, pe site-ul evaluare.edu.ro și la fiecare instituție de învățământ în parte.

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Cinci membri ai Guvernului, amendați ( 31 Mai 2020 )

  Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după apariția în spațiul public a fotografiei de la petrecerea de ziua premierului. Astfel, premierul Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au fost sancționați cu câte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2