Date companie
 
 
 
 

Doi bărbați din Iași, anchetați de D.I.I.C.O.T. pentru practicarea ilegală a avocaturii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iasi, barbati, arest, procese, procurori, avocati, diicot
 

Procurorii D.I.I.C.O.T. Iași au reușit să aresteze doi bărbați care le luau banii clienților în schimbul promisiunii că vor face totul să le câștige procesele. Impostorii au fost ridicați de oamenii legii chiar din sala de judecată și vor rămâne în arest preventiv cel puțin 15 zile.

AMBIANȚĂ "Aceasta este legitimația de avocat. Este valabilă!"

Unul dintre bărbați este acuzat de favorizarea infractorului, într-un dosar de trafic de persoane, în care și-a asumat rolul de apărător.

DANIEL HORODNICEANU, procuror șef, D.I.I.C.O.T. Iași "Aceștia au determinat o victimă din cadrul unui dosar de trafic de persoane, prin amenințări și promisiuni, să-și retracteze plângerea. Au însoțit-o pe aceasta în biroul de avocatură al unuia dintre învinuiți, i-au tehnoredactat retractarea, după care au însoțit-o la tribunal, unde i-au înregistrat noul document la registratură."

AMBIANȚĂ presupus avocat: "În baroul tradițional am vrut să intru, dar am luat 4,50 și după contestație, 7,50, dar am înțeles că nu se poate."

MARIUS STRIBLEA, decan, Baroul Iași "Spunem negru pe alb, acești oameni nu fac parte din Baroul de avocatură. Acești oameni nu sunt avocați. Aceștia fac pe avocații. Practică fără drept profesia de avocat și ne dezicem total de atitudinea și de comportamentul lor."

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bărbați ar putea sta după gratii, până la șapte ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2