Date companie
 
 
 
 

Doi foști ministrii, pe lista expropriaților ce vor fi despăgubiți pentru terenurile de pe centura Bucureștiului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : videanu, despagubiri, euro, bucuresti, centura, mogosoaia, milioane, terenuri, Chiajna, daianu, expropriati
 

Statul pregatește 16 milioane de euro pentru exproprierile făcute pentru drumuri și pentru lucrări de infrastructu. Cu speranța cã anul acesta se vor gãsi bani pentru a mai lipi douã benzi celor aproape 9 kilometri, dintre autostrada spre Pitești si DN7, dar și pentru modernizarea celor 11 kilometri dintre DN2 si Autostrada Soarelui, oficialii de la transporturi pun deoparte bani, pentru a intra in posesia a mai multor terenuri. Cele mai mari despăgubiri, de aproape 49 de milioane de lei, vor fipentru exproprieri de terenuri necesare modernizării centurii rutiere a municipiului București. Pe lista expropriaților se află peste 300 de persoane fizice și firme.

MÃDÃLINA MANOILÃ, consultant imobiliar "Chiar si la centură, cred că un maxim posibil ar fi 30 de euro. Sunt foarte multe discutii privind prețurile terenurilor. Difera in funcție de infrastructură, de utilitati si daca este sau nu constructie langa terenul care se vinde."

Pe lista proprietarilor care vor fi despãgubiți se aflã și o firmă a lui Adriean Videanu, fost edil al Capitalei și ministru în guvernul Boc. Firma deținutã de acesta, va încasa peste 110.000 de euro pentru terenurile și anexele din comuna Chiajna. De asemenea, un alt nume important de pe lista expropriaților, fostul ministru de Finanțe, Daniel Dãianu, va lua aproape 2.650 de euro pentru un teren de 63 de metri pãtrați, pe care îl are în comuna Mogoșoaia. Dãianu a mai fost despãgubit și acum șase ani, pentru cedarea unui teren în aceeași zonã.

prin telefon DANIEL DÃIANU, fost ministru de Finanțe "De principiu, eu nu stau sa negociez, pentru că au fost alții care au negociat cu statul. Intr-adevar, in Mogosoaia, terenul in Mogosoaia, cam peste tot, poate sa-ti aduca o remuneratie buna, dar totusi este o perioada de criza."

În afarã de cele 11 milioane de euro pentru exproprierile de pe centurã, statul a mai alocat 5 milioane de euro, pentru alte lucrãri de infrastructurã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2