Date companie
 
 
 
 

Doi militari romani au fost ucisi in Afganistan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : afganistan, doi romani, ucisi, misiune
 

Alti doi militari români si-au pierdut viata în Afganistan, dupa ce transportorul blindat în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Este vorba despre sergentul-major Sfeches Marius Florin si despre soldatul Filip Cristian Petru, din cadrul Batalionului 812 Infanterie "soimii Carpatilor" - Bistrita. Niciunul dintre ei nu era casatorit. În schimb, caporalul Zbânca Vasile, care a fost ranit grav, în timpul aceleiasi misiuni, este tatal unui copil de numai noua luni. Din fericire, acesta a fost operat si se afla în afara oricarui pericol.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari care si-au sacrificat viata sub culorile Drapelului national. De asemenea, ministrul Apararii a înaintat Presedintelui României propunerile de decorare a acestora cu Ordinul National "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de razboi.

Cei 610 militari ai Batalionului 812 Infanterie "soimii Carpatilor" - Bistrita, printre care se numara si 13 femei, se afla din luna iulie în cea de-a treia misiune în Afganistan. Ultimul deces în cadrul batalionului s-a produs în anul 1997, în timpul efectuarii unei misiuni în Angola. De la începutul misiunii, în teatrul de razboi din Afganistan, au murit în total, 15 militari români. În atacul produs vineri, în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat si-au pierdut viata si patru soldati georgieni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2