Date companie
 
 
 
 

Doi profesori de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, acuzați de deturnare de fonduri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, profesori, ancheta, conturi, plangere, ploiesti, studenti, taxe, politie, gaze, universitatea, petrol, master, deturnare
 

Doi profesori de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești sunt acuzați cã ar fi luat bani din taxele a 150 de studenți înscriși la masterat. Ilegalitatea a ieșit la suprafață în luna iulie, atunci când conducerea universitãții ploieștene a constatat cã 330 de mii de lei nu se regãsesc în conturile unitãții de învãțãmânt. În urma unor verificãri interne, s-a constatat cã studenții viraseră banii aferenți taxelor de școlarizare în douã conturi, indicate de doi profesori de la Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității.

MIHAI COLOJA, rector, U.P.G. Ploiești "Banii lipsã provin de la niște cursuri pe care le-am organizat. Și am constat cã banii în loc sã intre în conturile universitãții Gaze-Petrol au intrat în alte conturi. Doi colegi, dar deocamdatã predominã prezumția de nevinovãție."

Conducerea Universității Petrol-Gaze a fãcut plângere la poliție.

DANIEL RADU, purtãtor de cuvânt, I.J.P. Prahova "Reclamația a fost formulatã de cãtre reprezentanții Universității, în ceea ce privește sãvârșirea infrațiunilor de abuz în serviciu, fals, uz de fals."

Masteranzii de la Ploiești spun cã este îngrijorator ceea ce s-a întâmplat.

VOX "Vã dați seama cã nu era ceva frumos și plãcut."

VOX "Nu ar fi ok sã plãtești și sã te trezești fãrã."

Celor doi profesori li s-a desfãcut contractul de munca. Cei doi, dar și alți angajați ai universității ploieștene sunt cercetați în acest dosar. Valoarea taxei de școlarizare la Universitatea din Ploiești a fost, în anul școlar 2011 - 2012 de 2.200 de lei, iar, pentru anul universitar 2012 - 2013, a crescut la 2.900 lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar ( 16 Februarie 2021 )

  Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

 • Zeci de oameni au preferat să meargă la ghișeu, pentru plata taxelor ( 15 Februarie 2021 )

  Zeci de bucureșteni s-au așezat la coadă dis-de-dimineață la ghișeele administrațiilor fiscale ca să își plătească dările către stat. Deși pot plăti și online, dar și în magazine și benzinării, câteva zeci de persoane au venit la direcțiile de taxe și impozite chiar cu o oră și jumătate înainte de începerea programului.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Sentință în cazul unui pedofil, care i-a făcut propuneri sexuale unei fetițe de 10 ani ( 23 Ianuarie 2021 )

  Prădătorii sexuali sunt în elementul lor, în lumea virtuală, iar copiii pot deveni ușor victimele acestora. Cazul unei fetițe de zece ani din Pitești, care a fost abordată de un pedofil, prin intermediul aplicațiilor de socializare...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2