Date companie
 
 
 
 

Doi profesori de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, acuzați de deturnare de fonduri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, profesori, ancheta, conturi, plangere, ploiesti, studenti, taxe, politie, gaze, universitatea, petrol, master, deturnare
 

Doi profesori de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești sunt acuzați cã ar fi luat bani din taxele a 150 de studenți înscriși la masterat. Ilegalitatea a ieșit la suprafață în luna iulie, atunci când conducerea universitãții ploieștene a constatat cã 330 de mii de lei nu se regãsesc în conturile unitãții de învãțãmânt. În urma unor verificãri interne, s-a constatat cã studenții viraseră banii aferenți taxelor de școlarizare în douã conturi, indicate de doi profesori de la Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității.

MIHAI COLOJA, rector, U.P.G. Ploiești "Banii lipsã provin de la niște cursuri pe care le-am organizat. Și am constat cã banii în loc sã intre în conturile universitãții Gaze-Petrol au intrat în alte conturi. Doi colegi, dar deocamdatã predominã prezumția de nevinovãție."

Conducerea Universității Petrol-Gaze a fãcut plângere la poliție.

DANIEL RADU, purtãtor de cuvânt, I.J.P. Prahova "Reclamația a fost formulatã de cãtre reprezentanții Universității, în ceea ce privește sãvârșirea infrațiunilor de abuz în serviciu, fals, uz de fals."

Masteranzii de la Ploiești spun cã este îngrijorator ceea ce s-a întâmplat.

VOX "Vã dați seama cã nu era ceva frumos și plãcut."

VOX "Nu ar fi ok sã plãtești și sã te trezești fãrã."

Celor doi profesori li s-a desfãcut contractul de munca. Cei doi, dar și alți angajați ai universității ploieștene sunt cercetați în acest dosar. Valoarea taxei de școlarizare la Universitatea din Ploiești a fost, în anul școlar 2011 - 2012 de 2.200 de lei, iar, pentru anul universitar 2012 - 2013, a crescut la 2.900 lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2