Date companie
 
 
 
 

Doi profesori și un părinte din Târgu Jiu, reținuți de procurori pentru șpagă la bac

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, bacalaureat, targu, spaga, jiu, retinuti, gemeni, parinte
 

Persoane reținute la Târgu Jiu, în ancheta privind șpaga la bac! Doi profesori și tatăl a doi elevi gemeni din Târgu-Jiu au fost reținuți, vineri noapte, sub acuzațiile de dare și luare de mită. În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliile celor doi profesori, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descoperit mii de euro, electrocasnice și sticle cu whisky, care ar reprezenta șpăgile primite de cadrele didactice.

AMBIANȚĂ "Pentru ce v-au luat domnii procurori? Aveați vreo vină? Ați luat șpagă? Ați aranjat examenele?"

Directorul Liceului Sportiv din Târgu-Jiu și un profesor de la Liceul Teologic sunt acuzați că au primit mită de la un afacerist local, pentru ca fiii gemeni ai acestuia să obțină note mari la examenul de maturitate. După contestație, unul dintre băieți a luat o notă mai mare la limba română, însă există suspiciuni că și notele de 10 obținute de gemeni la matematică ar fi umflate. Ofițerii D.G.A. au interceptat convorbirile telefonice în care era negociată șpaga pentru un punct în plus la limba română.

FLORIN HOMESCU, avocat "- Care sunt acuzațiile? - Luare și dare de mită. - Pentru contestațiile la bac? - Nu expres pentru asta. - S-au aranjat examenele? - Nu putem să facem declarații. Ne-au cerut să nu facem declarații în legătură cu acuzațiile aduse."

La audieri, au fost aduși patru profesori, însă doar doi dintre ei au primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

AMBIANȚĂ "- S-a comis vreo fraudă în bibliotecă? - Nu, nici nu știu despre ce e vorba. - Dar de ce v-au chemat? - La audieri."

AMBIANȚĂ "S-au mărit note după contestații? Ce v-au întrebat?"

Anchetatorii din Gorj au în lucru și dosare ce vizează corectitudinea acordării notelor la Evaluarea Națională.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2