Date companie
 
 
 
 

Doi turiști s-au înecat la mare, iar alți șase au fost la un pas de moarte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salvamari, turisti, litoral, mare, steag, inecati, jupiter, saturn
 

Tragedii în lanț, pe litoralul Mării Negre! Doi turiști au murit înghițiți de mare, în stațiunile Jupiter si Saturn, iar alți șase au văzut moartea cu ochii, după ce s-au aventurat în valurile agitate. Turiștii au ignorat steagul roșu arborat de salvamari, care atenționa asupra pericolului reprezentat de marea agitată. La Saturn, un barbat de 49 de ani care a intrat în apa mării a fost luat de curenți și nu a mai reușit să lupte cu valurile. Trupul lui a fost recuperat de salvamari și adus la mal, unde medici au încercat să-l resusciteze, dar în zadar.

AMBIANȚĂ "Să poată să intre salvarea! Adi, Adi! Să poată intra salvarea acolo!"

Un elicopter S.M.U.R.D. era pregătit, pe plajă, pentru a-l prelua, dar medicii au fost nevoiți să constate decesul.

AMBIANȚĂ "A stat pe fund și l-au luat valurile de pe margine."

VOX "A stat și mult în apă înainte. Vreo 20 de minute, până l-au scos."

În stațiunea Jupiter, un alt bărbat, în vârstă de 56 de ani, s-a înecat după ce s-a aventurat dincolo de geamandură.

VOX "Nu știu cum s-a întâmplat! Eu locuiesc pe cazemata asta. Am văzut mulți cetățeni pe dig, care mi-am dat seama că ceva se întâmplă. Am intrat după el, pentru că cunosc foarte bine zona."

VOX "I-am văzut aici capul. Salvamarii i-au aruncat colacul. Era colacul lângă el, dar omul inconștient."

A fost agitație și la Neptun, în dreptul plajei prezidențiale, unde trei oameni au fost în pericol să se înece. Alți trei turiști au fost salvați în ultima clipă, în alte zone de pe litoral.

AMBIANȚĂ "- Nu se poate, domnule, băiatul ăsta este erou! Salvamarul! - L-a salvat? - Salvamarul ăsta este erou!"

În fiecare sezon estival, marea își ia tributul de vieți. Asta se întâmplă, în primul rând, din cauza imprudenței turiștilor, care ignoră pericolul valurilor agitate și semnificația culorilor steagurilor arborate de salvamari la foișoarele de pe plaje. Steagul roșu cu galben semnifică faptul că salvamarul este prezent, iar scăldatul este permis. Steagul galben atrage atenția că marea este agitată, iar scăldatul este permis doar înotătorilor experimentați, iar steagul roșu interzice cu desăvârșire scăldatul din cauză că marea este foarte agitată și poate pune în pericol chiar și viața unui înotător foarte bun. Pentru a nu-și pune în pericol viața, turiștii sunt îndemnați să țină cont de steagurile arborate de salvamari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2