Date companie
 
 
 
 

Dorin Cioabă interzice căsătoriile între copiii de etnie romă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, copii, interzis, casatorii, Cioaba
 

Măsuri drastice, după scandalurile legate de căsătoriile între minorii de etnie romă! Autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, a interzis nunțile între copiii sub vârsta de 16 ani, vârsta legală pentru oficierea căsătoriei, cu acordul părinților. Cioabă susține că tiganii trebuie să intre în rândul lumii și să-și căsătorească fiii și fiicele la vârsta legală.

DORIN CIOABĂ, autointitulat rege internațional al romilor "Timpul ne duce spre o lume mai modernă, mai civilizată, nu vrem să rămânem în urmă și am hotărât că această măsură să fie una drastică, s-o impunem noi. Căsătoriile să se facă la 16 ani."

Mai mult, Dorin Cioabă vrea să oprească vânzările de copii, care sunt tot mai frecvente în rândul romilor. Ultimul caz este cel al unei fetițe de opt ani din Vaslui, care a fost vândută ca la piață, de proprii părinți, pentru 3.500 de lei. Odată ajunsă la viitorii socrii, copila a fost bătută și trimisă la cerșit.

DORIN CIOABĂ, autointitulat rege internațional al romilor "Am văzut la televizor că sunt tranzacții cu copilași. Nu este un obicei de-al nostru! Cred că din cauza sărăciei au ajuns unii să îsi vândă copiii."

Ca sa opreasca astfel de tranzactii, Dorin Cioabă vrea să înfiinteze o instituție de protecție a copiilor romi care va colabora cu cea a statului. Toți cei care încalcă legea vor fi excluși din comunitatea romilor.

DORIN CIOABĂ, autointitulat rege internațional al romilor "Am hotarât cu toți liderii să lăsăm copiii să mearga la școală, să creem, în premieră în comunitatea de romi, o asistență pentru copii."

Un scandal a fost iscat și anul trecut, când două copile de patru și 10 ani au fost logodite cu viitorii soți, la Costești, judetul Vâlcea. Fetele au fost vândute pe bani din aur și, la 14 ani, ar urma să se căsătorească. Noile reguli țigănești nu împiedică logodnele la vârste fragede, însă acestea trebuie să se facă fără a fi promise sume de bani sau foloase materiale și, bineînțeles, căsătoria să fie oficiată abia când copiii împlinesc vârsta de 16 ani, dacă aceștia își doresc să rămână împreună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2