Date companie
 
 
 
 

Dorin Cioabă, învestit pastor al Bisericii Penticostale a Romilor din Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, biserica, sibiu, ospat, dorin, Cioaba, pastor, penticostala
 

Ospăț cu bucate tradiționale la învestirea regelui internațional al romilor, Dorin Cioabă, ca pastor penticostal! Sute de enoriași s-au strâns în curtea Bisericii Penticostale a Romilor din Sibiu, pentru a lua parte la ceremonie.

DORIN CIOABĂ, regele internațional al romilor "Totul, începând de astăzi, se va schimba. Pe primul plan trece slujirea în biserică a lui Dumnezeu. Mi-aș fi dorit ca la acest eveniment să-și fi pus tata mâna peste mine, așa cum era propus, dar Dumnezeu a dorit altfel! Am fost la mormântul tatălui meu și m-am rugat ca sufletul lui să fie, aici, prezent!"

Dorin Cioabă a fost ridicat la rangul de pastor, calitate pe care a preluat-o de la defunctul său tată, regele Florin Cioabă. În timpul ceremoniei religioase, romii au încins un foc mare și au început pe gătit. Mirosul de fasole cu afumături și oaie la grătar a învăluit curtea bisericii.

AMBIANȚĂ "- Câte din alea puneți? - Mai multe bucăți!"

VOX "Aceasta piesă, în țigănește, îi spunem spetia porcului și, ăsta, este beci cu fasole. Mai târziu, avem oi, avem de toate la cuptor, cărnuri la cuptor, pentru că avem binecuvântarea la noul nostru pastor, Dorin Cioabă!"

VOX "Avem jamboane, avem beciul, care e tradițional, jumătățile de pui!"

AMBIANȚĂ "- E vorba de un grătar. - Toată oaia se pune pe grătar? - Toată."

AMBIANȚĂ "- Gata, e bine făcută? - Imediat! Foarte gustos, că ne-am ales un pastor bun!"

VOX "- Nici mama nu gătea așa, când era domnișoară. - Dar care e secretul? Cazanul ăsta? - Și cazanul și noi suntem secretul."

Familia Cioabă a pregătit pentru invitați două mii de porții de mâncare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prima slujbă religioasă, în starea de alertă ( 17 Mai 2020 )

  După două luni de interdicție la biserică, iată, credincioșii au putut participa la prima Sfântă Liturghie de după ridicarea stării de urgență. Conform măsurilor stabilite de autoritățiile laice și religioase, slujbele au fost organizate...

 • Lucian Bode: ”2020, anul autostrăzii Sibiu-Pitești!” ( 15 Mai 2020 )

  În prima zi a stării de alertă, membrii Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban, au ieșit pe teren. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan și premierul Ludovic Orban au vizitat...

 • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

  Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

 • Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie ( 22 Martie 2020 )

  Românii nu se conformează, nici acum, recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Asta, în ciuda apariției primelor cazuri de deces în țara noastră și a creșterii exponențiale...

 • A început postul Crăciunului ( 15 Noiembrie 2019 )

  A început postul Crăciunului! Al doilea ca asprime după postul Paștelui, postul Crăciunului a fost rânduit de Biserica creștină pentru pregătirea credincioșilor în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2