Date companie
 
 
 
 

Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan, audiați la D.N.A. în dosarul ”Microsoft”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, dosar, ministri, audieri, dumitru, milioane, stefan, martor, microsoft, cocos
 

Noi audieri în dosarul Microsoft! Fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș și omul de afaceri Nicolae Dumitru, cel care controlează grupul de firme Niro, au fost aduși, luni, la audieri, la D.N.A.. Două ore mai târziu, la Direcția Națională Anticorupție a ajuns și primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

AMBIANȚĂ "Domnule Cocoș, cum comentați acuzațiile? Vă așteptați să fiți reținut? Este adevărat ce spun martorii din dosar despre dumneavoastră?"

Numele lui Dorin Cocoș a fost menționat de către un martor în dosarul ”Microsoft”. Potrivit Mediafax, acesta le-a spus anchetatorilor că Dorin Cocoș ar fi primit circa 9 milioane de euro. Și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, ar fi primit patru milioane de euro, în același dosar, a declarat martorul.

CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gheorghe Ștefan "- Pentru Gheorghe Ștefan, la ora asta, nu avem decât că prin ordonanță, se pune în discuție infracțiunea de trafic de influență și spălare de bani. - Domnul Ștefan va fi reținut? - Da, am fost anunțați deja. - Că va fi reținut? - Exact, și că urmează, care au ca scop propunerea de reținere și arestare preventivă. Se discută de transferuri de 4 milioane de euro, operațiuni pentru sustinerea acestui proiect de licența Microsoft."

Procurorii D.N.A. au cerut începerea urmăririi penale față de 9 foști miniștri în același dosar. Potrivit anchetatorilor, persoane din Guvern și din societățile implicate în derularea proiectului privind licențele Microsoft pentru școli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane, achitate de Executiv în cadrul contractului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2