Date companie
 
 
 
 

Dosar penal în cazul votului din Diaspora

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plangeri, dosar, vot, DNA, penal, diaspora, melescanu
 

Direcția Națională Anticorupție anunță oficial deschiderea dosarui penal privind neregulile organizării votului din 26 mai, în Diaspora. Deși au stat ore în șir în fața secțiilor de votare, mii de români nu au mai apucat să voteze. Cele mai mari cozi au fost la secțiile din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și Belgia.

COSMINA STOIAN, reporter ”Procurorii anticorupție spun că au fost înregistrate 42 de plângeri privind neregulile la exercitarea dreptului de vot în Diaspora. Plângerile au fost transmise la D.N.A., astăzi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Imediat a fost constituit dosarul penal în care se vor efectua acte de urmărire penală.”

Organizația Partidului Național Liberal Diaspora a depus, săptămâna trecută, la Parchetul General, un denunț penal la adresa ministrului de Externe Teodor Meleșcanu din cauza problemelor care au perturbat grav exercitarea dreptului în secțiile din străinătate, la europarlamentare. Potrivit reclamanților, Meleșcanu ar comis „abuzuri cu premeditare”. În plângere sunt specificate probleme precum secții puține, ștampile puține, personal insuficient și neinstruit și blocaje ale sistemului.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2