Înalta Curte a amânat, astăzi, dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, fără să precizeze data la care se va analiza acest caz. Amânarea de astăzi îl ține în suspans pe câștigătorul alegerilor de duminică. Potrivit Constituției, spre deosebire de parlamentari sau miniștri, președintele țării nu își pierde mandatul decât în condiții foarte stricte, iar incompatibilitatea nu este una dintre acestea. Prin urmare, un eventual verdict de incompatibilitate ar fi mai degrabă o problemă de morală pentru Klaus Iohannis, nu una de legalitate. Potrivit site-ului ziare.com, specialiștii spun că este posibilă și varianta ca procesul să fie suspendat pe perioada exercitării mandatului de președinte, urmând să fie reluat dupa încetarea acestuia.
Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.
Premierul României susține că în calitate de cetățean al țării, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august”! Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că așteaptă opinia experților cu privire la eventualele căi de atac.
Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.
Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.
12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019