Date companie
 
 
 
 

Doua noi atacuri ale ursilor, în judetul Dâmbovita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, omorat, ursi, moroeni, bezead, vitei
 

Urșii au băgat spaima în locuitorii din județul Dâmbovița și continuă să atace. Doua noi atacuri ale ursilor au avut loc, la început de săptămână, unul în comuna Moroeni și un altul în comuna Bezead. Animalele au intrat în gospodăriile unor localnici si au ucis doi vitei.

AMBIANTA "A intrat aici, mi-a rupt usa! Uite! Uite urma aici, acolo, sânge acolo de vite. A mâncat-o!"

Atacul s-a produs sub ochii gospodarului, care a văzut când ursul a scos vițelul din grajd și l-a mâncat. Omului spune că i-a fost frică să intervină.

VOX "- Era mare? – Foarte mare! Păi ce, dacă strigam la el sa se dea jos?! 18 câini am avut și tot nu au facut față la el. Mi-a luat și un câine. N-a mai venit câinele deloc."

Locuitorii din zona sunt îngroziți și se tem că vor fi atacați de urși, dacă autoritățile nu iau masuri.

VOX "Stam aici toată noaptea, sculați, că ne e frică că intră peste noi în casă, în curți."

VOX "- Oamenii sunt speriati? – Nu numai oamenii! Și copii și toti pentru că, în scurt timp, ne mănâncă și pe noi."

În comuna Bezdead, un urs a intrat într-o gospodărie, unde a omorât tot un vițel. Animalul a fost gasit spintecat de proprietar, în afara grajdului.

VOX proprietar : "- Nici nu-mi revin prea bine. - Aveați și vacile aici. Practic v-a luat doar vițelul? - Ăsta, da! Vacile erau speriate."

VOX "- Va este teama? – Bineânteles! Lumea fuge cu vitele, le bagă la grajduri."

Proprietarul vițelului omorât de urs în Moreni vrea să ceară despăgubiri la primărie, dar și administratorului fondului de vănătoare din pădurea din care a coborat ursul în gospodarii. Edilul din Moreni spune, însă, că primăria nu are bani pentru despăgubirea proprietarului vițelului omorât de urs.

MIHAI MORARU, primar, com. Moroeni, jud. Dâmbovița "Cel cu vițelul pregătește și el o adresă. Consiliul Județean va decide dacă vor fi despăgubiți.  Noi nu avem banii pentru a-i despăgubi."

Politisti si jandarmi sunt mobilizați în toată zona în care s-au produs atacurile urșilor, dar asta nu îi face pe oameni să se simtă în siguranță.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Explicațiile ministrului Mediului privind intervențiile în cazul urșilor ( 25 Iunie 2021 )

  Ministrul Mediului, Tanczos Barna, explicații privind propunerea ca urșii agresivi să fie tranchilizați și relocați sau împușcați în 24 de ore. Tanczos Barna a precizat că se va interveni astfel în cazul urșilor...

 • Polițist local, anchetat pentru braconaj ( 28 Iunie 2020 )

  Polițist local din Dâmbovița, cercetat pentru braconaj! Oamenii legii au făcut patru percheziții, în localitățile Moreni, Iedera și Valea Mare, într-un dosar de braconaj cinegetic.

 • Fetița din Gura Șuții, dispărută vineri, a fost găsită moartă ( 22 Septembrie 2019 )

  Fetița de 11 ani din Gura Șuții, județul Dâmbovița, dispărută vineri, a fost găsită moartă, cu urme de violență pe corp. Trupul neînsuflețit al copilei a fost găsit printre niște tufișuri, într-un lan de porumb din apropierea localității.

 • Un tânăr a fost omorât în bătaie ( 3 Septembrie 2019 )

  Un bărbat de 23 de ani a fost bătut până la moarte în comuna argeșeană Popești. Tânărul, lovit în cap, și-a pierdut viața după o încăierărare între șapte persoane, trei din localitate și o familie dintr-o comună vecină, pentru funcția...

 • Un om a fost omorât, iar alți cinci răniți grav, de un atacator, în județul Timiș ( 3 Iulie 2019 )

  Caz fără precedent în județul Timiș! Un bărbat a fost ucis, iar alte cinci persoane grav rănite, de un individ periculos. Primele victime ale agresorului, doi soți, se plimbau printr-un parc din Făget. Ei au fost atacați de un necunoscut...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2