Date companie
 
 
 
 

Două ore până la mare, cu trenurile InterRegio introduse de C.F.R pe ruta București-Constanța

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, cfr, tren, litoral, bucuresti, mare, interregio
 

Două ore până la mare, cu cele patru trenuri InterRegio introduse de C.F.R pe ruta București-Constanța. Garniturile circulă cu o viteză de până la 160 km/h, astfel încât durata călătoriei se reduce la jumătate, față de cât era cu celelalte trenuri. InterRegio este primul tren de pasageri care atinge o astfel de viteză pe căile ferate din România. Prima garnitură pleacă din Gara de Nord, spre litoral, la ora 9, iar a doua la ora 16. Dinspre Constanța, plecările sunt programate la orele 13.10, respectiv 19.20.

VOX „- În două ore, da, știu, am fost informată și, d-aia, bine că l-am prins! - Cât făceați până acum? - O, nu vă spun, că am făcut și 6 ore!”

VOX ”- Cât a făcut exact trenul? - Două ore, chiar fără cinci minute. A venit, chiar, mai devreme. - Până acum cât făceați? - 4-5 ore. - Și era grea călătoria? - Da!”

Noua garnitură are 6 vagoane și este remorcată de cea mai performantă locomotivă din parcul C.F.R., comandată electronic.

ADRIAN VLAICU, director operațional, C.F.R. ”Este prima dată când se circulă în regim comercial, cu 160 km/h. Este evident că și dumneavoastră, dacă ați fi în mașină, ați circula mult mai prudent, decât dacă ați circula cu 120 km pe oră. De aceea, de fiecare dată când a văzut un semnal, probabil că a claxonat de două ori mai mult.”

Noile trenuri nu opresc în stații, iar prețul unui bilet rămâne același: 92 de lei la clasa întâi, respectiv 62 de lei la clasa a doua!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2