Date companie
 
 
 
 

Dragoș Vâlcov anunță intenția Guvernului de a extinde programul ”Prima Casă”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, extindere, program, casa, apartament, prima
 

Noutăți în programul Prima Casă. Guvernul vrea să permită includerea în program și a persoanelor care au o locuință, dar doresc să cumpere una mai mare. Astfel, dacă vând proprietatea pe care o au în prezent, își pot cumpara o locuință mai mare prin programul prima casă.

DARIUS VÂLCOV, ministru de Finanțe ”Vrem ca, până la sfarșitul lunii februarie, să venim cu această extindere. Vă dau un exemplu! Au existat solicitări de la persoane care au achiziționat o primă casă, doresc să crească, de la o garsonieră, la un apartament cu două camere, de la un apartament cu 2 camere, cu 4 camere, și, atunci, nu ar mai fi prima casă. Trebuie să găsim și pentru dumnealor o soluție, astfel încât, cât mai multe persoane să poata aplica.”

NATALIA MANOLESCU, reporter Guvernul a stabilit plafonul programului prima casă pentru 2015 la 2,5 miliarde de lei, dublu față de suma inițială acordată anul trecut. În contextul exploziei cursului valutar și a situației dezastruoase în care au ajuns românii cu credite la bănci, întrebarea este, însă, dacă se mai încumetă cineva să apeleze la credit bancar, fie și în condițiile avantajoase oferite de programul ”Prima casă”.

Potrivit analiștilor pieței imobiliare, măsura de extindere a programului ”Prima Casă” este bună,dar nu ne putem aștepta la o explozie a numărului de achiziții. Conform datelor prezentate de Guvern, de la inițierea programului, în 2009, și până în prezent, au fost acordate aproximativ 130.000 garanții, pentru finanțări în valoare de peste două miliarde cinci sute de milioane de euro, respectiv aproape 11 miliarde de lei, din care 31% reprezintă valoarea garanțiilor destinate achiziției de imobile construite între anii 2008-2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2