Date companie
 
 
 
 

Dragoș Vâlcov anunță intenția Guvernului de a extinde programul ”Prima Casă”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, extindere, program, casa, apartament, prima
 

Noutăți în programul Prima Casă. Guvernul vrea să permită includerea în program și a persoanelor care au o locuință, dar doresc să cumpere una mai mare. Astfel, dacă vând proprietatea pe care o au în prezent, își pot cumpara o locuință mai mare prin programul prima casă.

DARIUS VÂLCOV, ministru de Finanțe ”Vrem ca, până la sfarșitul lunii februarie, să venim cu această extindere. Vă dau un exemplu! Au existat solicitări de la persoane care au achiziționat o primă casă, doresc să crească, de la o garsonieră, la un apartament cu două camere, de la un apartament cu 2 camere, cu 4 camere, și, atunci, nu ar mai fi prima casă. Trebuie să găsim și pentru dumnealor o soluție, astfel încât, cât mai multe persoane să poata aplica.”

NATALIA MANOLESCU, reporter Guvernul a stabilit plafonul programului prima casă pentru 2015 la 2,5 miliarde de lei, dublu față de suma inițială acordată anul trecut. În contextul exploziei cursului valutar și a situației dezastruoase în care au ajuns românii cu credite la bănci, întrebarea este, însă, dacă se mai încumetă cineva să apeleze la credit bancar, fie și în condițiile avantajoase oferite de programul ”Prima casă”.

Potrivit analiștilor pieței imobiliare, măsura de extindere a programului ”Prima Casă” este bună,dar nu ne putem aștepta la o explozie a numărului de achiziții. Conform datelor prezentate de Guvern, de la inițierea programului, în 2009, și până în prezent, au fost acordate aproximativ 130.000 garanții, pentru finanțări în valoare de peste două miliarde cinci sute de milioane de euro, respectiv aproape 11 miliarde de lei, din care 31% reprezintă valoarea garanțiilor destinate achiziției de imobile construite între anii 2008-2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19 vor fi tratați acasă ( 23 Octombrie 2020 )

  Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede ca persoanele asimptomatice, care au fost confirmate cu noul coronavirus, precum și cele simptomatice, dar care nu au comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Condiții de creditare pentru „Noua Casă” ( 4 Septembrie 2020 )

  Programul Noua Casă, la start! Față de vechiul program Prima Casă, acesta vine cu mai multe schimbări. Astfel, valoarea locuințelor vechi sau consolidate, care pot fi achiziționate, crește la 70.000 de euro, cu un...

 • Muzeul Art Nouveau din Oradea, unic în România ( 21 August 2020 )

  Primul muzeu Art Nouveau din România, inaugurat la Oradea! Construită între 1909 și 1910 in stil secession vienez, după un proiect al arhitecților László Vágó și József Vágó, Casa Darvas - La Roche din Oradea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2