Date companie
 
 
 
 

Drepturi și obligații, în cazul anulării vacanțelor din cauza coronavirusului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, vacanta, anulare, bani, anastasiu, coronavirus
 

Turiștii care vor să își anuleze vacanțele în zonele care nu se află în carantină din cauza coronavirusului chinezesc NU își vor primi banii înapoi și trebuie să respecte prevederile contractuale. Anunțul a fost făcut de Dragoș Anastasiu, președintele unei companii de turism și transport internațional de pasageri. Anastasiu subliniază faptul că în ultima perioadă, tot mai multe persoane s-au prezentat la agențiile de turism și au cerut anularea deplasărilor, pe fondul temerilor de îmbolnăvire provocate de coronavirus.

BIANCA ROTARU, reporter ”Există o directivă europeană în acest sens, care prevede că, în caz de forță majoră, turiștii își vor primi banii înapoi, fără alte despăgubiri. Asta înseamnă că dacă cineva avea planificată o deplasare într-o zonă aflată în carantină, precum Wuhan sau orașele din Italia care sunt în carantină, atunci își poate primi banii înapoi. Orice altceva este supus prevederilor contractuale existente, a mai precizat Dragoș Anastasiu.”

Acesta susține că această criză din turism, legată de coronavirus, este cauzată de emoții și nu de rațiune, iar toți oamenii au uitat ce înseamnă virusul gripal, care este mult mai "dăunător" decât virusul din China. Este, însă, o realitate faptul că epidemia de coronavirus, care tinde să devină pandemie, afectează masiv agențiile de turism și companiile de transport aerian. Este și efectul anulării unor zboruri către zonele intens afectate de COVID-19, precum China și Italia. Cea mai afectastă pare a fi Italia, o țară pentru care turismul reprezintă o componentă extrem de importantă în economia țării. Patronatul din Turismul italian estimează, deja, pierderi de până la 5 miliarde de euro, anul acesta. Hotelierii au anunțat și ei că aproape jumătate dintre rezervări au fost anulate, în regiunea Milano ajungând chiar la 70%.


Drepturi și obligații, în cazul anulării vacanțelor din cauza coronavirusului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul primar Daniel Tudorache, cercetat penal pentru trafic de influență și spălare de bani ( 21 Noiembrie 2020 )

  Fostul primar al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, eliberat pe cauțiune în valoare de un milion de euro și plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani! Tudorache...

 • Localități pregătite de carantină ( 19 Noiembrie 2020 )

  Orașul Constanța intră în carantină din weekend, după ce a ajuns la o rată de infectare cu SARS CoV-2 de 8,78 la mia de locuitori. Decizia de carantinare a fost adoptată joi, în ședința Comitetului Județean...

 • Focar de coronavirus, în Spitalul de Psihiatrie Nucet ( 19 Noiembrie 2020 )

  Focar de coronavirus, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Nucet, județul Bihor! Unitatea sanitară a intrat în carantină, după ce 17 pacienți și mai multe cadre medicale s-au infectat cu Sars CoV-2.

 • Copiii cu boli cronice, vulnerabili în fața SARS CoV-2 ( 10 Noiembrie 2020 )

  Deși copiii fac în general forme ușoare de COVID 19, există categorii vulnerabile care sunt mai sensibile la noul coronavirus, spun specialiștii. Este vorba de copii supraponderali sau cu afecțiuni cronice.

 • România, în carantină parțială ( 9 Noiembrie 2020 )

  De astăzi, timp de 30 de zile, România se află în carantină parțială, după ce Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern, care stabilesc o serie de restrictii la nivel national, au fost publicate în Monitorul Oficial! Astfel...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2