Date companie
 
 
 
 

Drepturile pasagerilor, în cazul întârzierilor curselor aeriene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, despagubiri, drepturi, zboruri, pasager, intarziei
 

Peste 1.500 de zboruri au avut întârzieri în decembrie si ianuarie. Este vorba despre intervale cuprinse între 45 și 180 de minute, iar dintre acestea peste 1.170 sunt curse internaționale cu plecare din și înspre România, arată datele publicate de o companie dedicată rezolvării cererilor călătorilor privind serviciile companiilor aeriene. Autorii raportului susțin că, în prezent, doar 1% dintre români cunosc faptul că pot primi compensații pentru zborurile întârziate, anulate sau pentru refuzul la îmbarcare. Același studiu arată că pasagerii români depun cereri de despăgubire, în medie, după o lună și jumătate de la zbor.

TORA APETRII, reporter "Conform unei directive europene, un pasager are dreptul la o despăgubire în valoare de 250 - 600 de euro, în funcție de kilometri parcurși până la destinație. Dacă distanța este sub 1.500 km, compensația va fi de 250 de euro, dacă este între 1.500 și 3.000 km, călătorul este eligibil pentru o recompensă în valoare de 400 de euro, iar pentru cursele de peste 3.500 km poate primi o compensație de 600 de euro."

Experții susțin că, pentru a putea cere despăgubire în cazul unui incident pentru o călătorie cu mai multe zboruri de conexiune, pasagerii trebuie să se asigure că toate zborurile au același număr de rezervare și întreaga rută a fost înregistrată, de la zborul de plecare și până la destinația finală, compensația fiind revendicată pentru fiecare pasager.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2