Date companie
 
 
 
 

Drumuri distruse și acoperite cu noroi, într-un sat din Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mehedinti, drumuri, firma, raul, noroi, gvardinita, refacere, albia
 

Drumurile satului Gvardinița din județul Mehedinți arată ca după război! Sătenii au ajuns în pragul disperării, din cauză că trăiesc într-o mare de noroi. Asta, după ce drumurile din zonă au fost distruse de mașinile de mare tonaj, care transportă materiale pentru lucrarea de refacere a albiei râului. În unele locuri, nămolul gros face drumurile impracticabile.

AMBIANȚĂ "Noi ne mai strecurăm, dar un copil care vine de la școală, cum vine pe drumul ăsta așa?"

VOX "Era să cad cu copilul în brațe! Intru până aici în nămol!"

VOX "Nu mai putem ieși din casă. Am omul bolnav, dau telefon la salvare și de acolo, de la asfalt, nu vine încoace. Unde bagă aici, să se înece aici?"

AMBIANȚĂ "- O mătușa de-a mea a murit. - Și puteți să o scoateți? - Dacă iau un elicopter, poate."

VOX "Nu mai pot să ies cu mașina. Îmi las mașina la un băiat, undeva la 500 de metri depărtare. Am un băiețel de zece ani, cu bagaje în mână, cu sacoșe, în fiecare dimineață."

VOX "Au fost cazuri care și-au distrus băile la mașină, tobele de eșapament."

Cele 300 de familii care locuiesc în sat acuză firma care execută lucrarea de refacere a albiei râului că le-a distrus drumurile. Firma cu pricina a primit șase milioane cinci sute de mii de lei pentru execuția lucrării și, potrivit edilului comunei Bălăcița, una dintre condițiile pe care trebuia să le respecte era menținerea în bună stare a drumurilor.

CONSTANTIN VLADUȚI, primar, com. Bălăcița, jud. Mehedinți "După ce aceștia au trecut cu utilaje grele pe acest drum, fără să-l mențină așa cum scrie în autorizația de construcție, și-au bătut joc de drumul județean."

Potrivit R/News, reprezentanții firmei nu au putut fi contactați până la această oră, pentru a-și exprima punctul de vedere referitor la această situație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 300 de utilaje de deszăpezire au intervenit în București ( 12 Februarie 2021 )

  Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 • Locuitorii de pe strada Drumul Valea Largă sunt revoltați ( 25 Ianuarie 2021 )

  Străzi ca în Evul Mediu! Oamenii care locuiesc pe strada Drumul Valea Largă din sectorul 6 al Capitalei sunt extrem de revoltați! Strada lor este plină de gropi și noroaie. Oamenii nu pot merge pe jos pe această stradă sub nicio formă. Imaginile prezentate de Mariana Coșeraru pe pagina sa de Facebook sunt șocante! "Așa arată o stradă din București, sector 6... De-abia trec mașinile, cu piciorul cam imposibil", scrie telespectatoarea noastră. O echipă Național TV a mers la fața locului si a discutat cu oamenii care locuiesc pe acea stradă. Aceștia spun că si mersul cu masina este o aventură și că sunt nevoiți să își ducă autoturismele tot timpul la sevice, pentru reparații.

 • Anchetă în cazul oilor înecate în Portul Midia, îngropate pe un teren viran ( 21 Ianuarie 2021 )

  O nouă anchetă în cazul tragediei din noiembrie 2019, când peste 14.000 de oi au murit înecate, după ce nava pe care se aflau a eșuat, în portul Midia. Reprezentanți ai firmei tulcene care a fost angajată să incinereze...

 • 17 tone de azotat de amoniu, depozitate necorespunzător ( 8 August 2020 )

  În urma unui control efectuat la o firmă din Blaj, polițiștii au ridicat aproape 17 tone de azotat de amoniu, depozitate chiar în curtea unității. Este vorba de același tip de substanță care a provocat explozia...

 • Incendiatorul fetei din Mehedinți a încercat să se sinucidă ( 26 Iunie 2020 )

  Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Polițiștii l-au găsit în celulă, spânzurat cu un tricou, și l-au resuscitat până de sosirea echipajelor medicale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2