Date companie
 
 
 
 

Drumurile din România, cele mai nesigure din Uniunea Europeană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accidente, UE, obiective
 

Drumurile din România, cele mai nesigure din Uniunea Europeană! Potrivit executivului de la Bruxelles, în 2017, țara noastră a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale: 98 la un milion de locuitori, dublu față de media din Uniunea Europeană.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Rata accidentelor rutiere mortale din România a crescut cu un procent anul trecut, comparativ cu anul 2016. Am depășit Bulgaria, care a înregistrat în 2017 96 de accidente mortale la un milion de locuitori. Asta, în timp ce la nivelul întregii Uniuni, raportul arată că drumurile europene au fost și în 2017 cele mai sigure din lume, cu o medie de 49 de accidente mortale la un milion de locuitori."

Cele mai sigure drumuri sunt în Suedia și Marea Britanie, cu rată a accidentelor mortale sub 30 la milionul de locuitori. În Germania, rata este de 38, cel mai scăzut nivel din ultimii 64 de ani, în această țară. În același timp, Estonia și Slovenia au raportat cea mai mare scădere a numărului de accidente mortale în 2017 față de anul 2016, de minus 32% și, respectiv, minus 20 %. Conform statisticilor, în 2017, peste 25 de mii de oameni și-au pierdut viața pe șoselele din Uniunea Europeană, iar alți 135.000 au fost grav răniți. Accidentele rutiere grave le afectează nu doar pe victime, ci și întreaga societate, costurile socio-economice estimate ridicându-se la 120 de miliarde de euro pe an. De aceea, se impun noi eforturi concertate la nivel european pentru a face drumurile mai sigure, conchide raportul. Obiectivul blocului comunitar este reducerea la jumătate a numărului de accidente rutiere mortale pe șoselele din Uniune, până în 2020.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Val de accidente, pe pârtiile din stațiunile prahovene ( 27 Decembrie 2020 )

  Val de accidente, pe pârtiile de schi ori săniuș! Mai mulți iubitori ai sporturilor de iarnă au ajuns să petreacă sărbătorile sub supravegherea medicilor, după ce au suferit traumatisme și chiar fracturi, pe pârtiile...

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

  Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • 34 de oameni au murit și 25 au fost grav răniți, în ultimele 5 zile, în trafic ( 29 Decembrie 2019 )

  Bilanț teribil anunțat de Inspectoratul General al Poliției Române! 34 de oameni au murit și 25 au fost grav găniți în accidentele rutiere produse în ultimele cinci zile. Polițiștii au intervenit la peste 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma intervențiilor au fost aplicate peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei. Polițiștii au reținut aproape 500 de permise de conducere și au retras 86 de certificate de înmatriculare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2