Date companie
 
 
 
 

Dublul standard, noi analize

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : anpc, dublul standard
 

România a spus pas studiului Uniunii Europene privind dublul standard la alimente!

COSMINA STOIAN, reporter

”Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferențelor privind compoziția produselor alimentare. "A fost decizia noastră", a declarat președintele ANPC, întrebat despre motivele pentru care România nu a participat la studiul european, la care au participat 19 state europene și ale cărui rezultate au fost publicate de Comisia Europeană la finalul lunii iunie.”

MARIUS PÎRVU, președinte, A.N.P.C

”Noi urma să preluăm președinția, un aspect pe care l-am analizat în acel moment. Preluarea Președinției însemna o poziționare neutră în tot ceea ce înseamnă noua directivă dublu standard.”

Vizibil deranjat de întrebările jurnaliștilor privind studiul UE pe tema dublului standard, Marius Pîrvu, și-a pierdut răbdarea în timpul conferinței de presă și a început să se certe cu jurnaliștii.

MARIUS PÎRVU, președinte, A.N.P.C

”Era vorba de o analiză, în momentul de față doar a feței etichetei, nu era vorba de analize de laborator, nu era vorba de gust. Vom participa la celelalte doua, prin proiecte europene. Dar cum de 19 state europene au aplicat, iar noi nu? A fost decizia noastră.”

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că nu a fost la curent cu faptul că ANPC a luat decizia de a nu trimite probe la studiul european privind dublul standard alimentar.

NICULAE BĂDĂLĂU, ministrul Economiei

”DVS, domnule ministru știați că nu am participat? nu, nici nu știam ce trebuia să facem. Eu vă spun că nu știu subiectul, dar voi afla de ce am avut această omisiune.”

Uniunea Europeană a controlat o serie de produse alimentare vândute sub aceleași branduri în state din estul și vestul Uniunii Europene, să vadă dacă au calități diferite, iar rezultatele arată că în, „marea majoritate a cazurilor, compoziția corespundea modului în care erau prezentate produsele”, iar în 9% din cazuri produsele erau prezentate ca fiind aceleași în întreaga UE dar aveau în realitate o compoziție diferită. Amintim că dublul standard alimentar a fost o temă de campanie pentru PSD, Liviu Dragnea depunând chiar, în mai anul acesta, un proiect de lege ce prevede amenzi de până la 4% din cifra de afaceri și suspendarea autorizației de funcționare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mâncare expirată, supă în sticle de plastic și frigidere murdare ( 27 Martie 2021 )

  Comisarii ANPC au dat amenzi de aproximativ 130.000 lei în urma unor controale făcute în mai multe magazine din București și Ilfov! Reprezenanții ANPC au găsit mâncare expirată, supă păstrată în sticle de plastic, frigidere și veselă murdare, iar în două cazuri au chemat Poliția. Comisarii au dat 38 de sancțiuni contravenționale și 12 avertismente.

 • Zeci de milioane de măști necorespunzătoare, retrase de la comercializare ( 5 Noiembrie 2020 )

  Pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS CoV-2, românii sunt nevoiți să poarte măști de protecție. Problema este că nu toate măștile aflate pe piață sunt conforme. În urma controalelor, comisarii...

 • Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse ( 18 Martie 2020 )

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

 • Recomandări A.N.P.C., pentru prevenirea infectării cu coronavirus ( 26 Februarie 2020 )

  Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a realizat un ghid pentru consumatori, ce conține recomandări ale autorităților naționale în domeniul prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus. Conform precizărilor Organizației...

 • Recomandările A.N.P.C. pentru cumpărarea mărțișoarelor ( 22 Februarie 2020 )

  Mai sunt câteva zile până la 1 Martie, iar febra mărțișoarelor a început deja! Simbolul primăverii se vinde peste tot, la tarabe, în magazine, mall-uri și târguri de cadouri. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2