Date companie
 
 
 
 

După audierea generalului Opriș, senatorii susțin că linia specială pusă de S.T.S. la dispoziția lui Băsescu este ilegală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, senatori, sediul, campanie, comisia, CSAT, aparare, david, linie, sts, speciala, opris
 

Razboiul dintre USL si presedintele suspendat, Traian Basescu, a ajuns la faza Generalul Marcel Opriș, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale a fost audiat in Comisia de Aparare a Senatului, unde a fost acuzat că și-a încălcat atribuțiile după ce i-a instalat președintelui suspendat, Traian Basescu, o linie telefonică specială, la sediul de campanie. Instalarea liniei speciale s-a fãcut în mod ilegal, au hotarat senatorii.

CRISTIAN DAVID, senator PNL "Institutia presedintelui suspendat nu poate beneficia de acces la serviciile de comunicatii speciale pentru ca presedintele suspendat are suspendate in integralitate exercitarea atributiilor care deriva din functia prezdientiala. Am ajuns la concluzia ca seful STS nu a respectat intocmai procedurile de instalare."

Generalul Opriș susține însă că instalarea liniei speciale s-a făcut perfect legal.

MARCEL OPRIS, director S.T.S. "Aici sunt toate legile care reglementează activitatea si le-am prezentat comisiei și în ele scrie că am acționat conform legilor și procedurilor. Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Exista o prevedere speciala care spune ce poate sa aiba sau nu un beneficiar."

CRISTIAN DAVID, senator PNL "Decizia cu privire la introducerea pe această listă a președintelui sus­pendat a aparținut în exclusivitate directorului STS. Noi am ajuns la concluzia că activitatea în această chestiune a serviciului și a directorului a depășit competențele și cadrul legal. Deciziile și măsurile care se impun țin de CSAT."

Președintele suspendat, Traian Bãsescu, a recționat dur caând a aflat de concluzia comisiei condusă de liberalul David.

TRAIAN BASESCU, presedinte suspendat al României "S-a facut un joc murdar, in care politrucii condusi de David au incercat sa creeze conditiile unui raport in baza caruia sa inceapa destituirea."

Președintele suspendat nu l-a iertat nici pe interimarul de la Cotroceni.

TRAIAN BASESCU, presedintele suspendat al României "Paiața de la Cotroceni a încercat destructurarea structurii de securitate a statului roman. Pentru asta vă raspunde indicutabil în fața legii."

La sesizarea Comisiei de Apărare a Senatului, cazul a ajuns în atenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut, joi, o ședință, prima condusă de președintele interimar Crin Antonescu . Sesizarea nu s-a regăsit, însă, pe ordinea de zi a CSAT. Este pentru prima dată în această campanie elec­torală de dinaintea refe­ren­dumului pentru demi­terea preșe­dintelui Traian Băsescu când un serviciu special este acuzat de implicare sau de părtinire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2