Date companie
 
 
 
 

După codul portocaliu de caniculă, vin furtunile, iar temperaturile scadle scad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, temperaturi, cod, portocaliu, furtuni
 

Arșița s-a intensificat marți, iar temperaturile au depășit 40 de grade Celsius, în unele zone din țară. Codul portocaliu de caniculă a fost extins, luni, de meteorologi în șapte județe din sudul țării și în București. Pe lângă temperaturile arzătoare, indicele termic temperatura-umezeala a depășit pragul critic de 80 de unitati. Populația din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si din sudul Moldovei a simțit din plin tot disconfortul generat de acest fenomen. Pe strãzile Capitalei și în mijloacele de transport în comun, cãldura a fost, luni și marți, sufocantã. Nici nu e de mirare cã mulți oameni au leșinat și au avut nevoie de ajutorul medicilor. Mulți bucureșteni au mers la ștranduri și piscine, ca să mai scape de căldura sufocantă.

VOX "- Cam cald astãzi! – Destul de cald! – Stați la soare sau la umbra? – Nu! Apã, apã! Bere și distracție!"

Cei care nu au mai suportat sã facă plajă, sub soarele torid, s-au retras la umbrã.

VOX "- Arde soarele? – Cumplit! Nici nu mi-am dat maioul de pe mine."

VOX "- Arde, cã deja mi-am pus prosopul! – N-ați mai suportat sã stați! - Nu! Este foarte cald!"

Într-o altă zonă a țării, în Buzău, la ora prânzului, termometrele din centrul orasului au indicat temperaturi de aproape 40 de grade. Oamenii se plâng că, deși se știa că vine canicula, municipalitatea nu a luat măsuri de amenajare a punctelor de primajutor.

AMBIANȚA "- Nu curge. - Ti-e sete? - Da!"

AMBIANTA pensionar vrea sa bea apa "Aaa! (ESTE DEZAMAGIT) - Cum va descurcati cu caldura? - Cam greu!"

VOX "Ce apă, că nu e deloc, pe nicăieri, nici la farmacii. N-am vazut nici un pic de apa, nici un cort! Nimic! Stăm, zici că suntem în junglă aici!"

Abia marți, Primãria din Buzãu a amenajat trei puncte de primajutor în farmacii, unde cei afectați de cãldurã au primit apã și medicamente. Între timp, comercianții de rãcoritoare și înghețatã s-au bucurat de această zi toridã .

VOX "- Cum merge vânzarea la înghețată? - Bine! Mai bine decât într-o zi oarecare."

VOX "E mai buna, e mai rece. Tine si de foame dar totusi apa era mai consistentă, mai bună."

După două zile de arșiță, își fac simțită prezența furtunile, însoțite de descărcări electrice și grindina, în centrul, sudul si estul țarii, dar si în Capitala. Meteorologii anunță că, de miercuri, vremea se mai răcorește în toată țara. Temperaturile din timpul zilei se vor situa, ntre 24 de grade în Bucovina si 34 de grade, în Oltenia. Instabilitatea atmosferica se va accentua în centrul și în sudul țării. În Bucuresti, temperatura maximă va fi între 31 și 33 de grade.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vreme instabilă, avertizează meteorologii ( 2 Mai 2020 )

  Meteorologii au transmis o avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, la ora 12:00! Potrivit A.N.M., vremea va fi marcată de instabilitate în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice...

 • Cod portocaliu în șapte județe, până marți, la ora 20.00 ( 10 Februarie 2020 )

  Vremea rea se întoarce! Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu de viscol în județele Cluj, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava și Neamț, valabilă până mâine seară, la ora 20.00. 

 • Iarna blândă și efectele sale ( 25 Ianuarie 2020 )

  Vreme de primăvară, în plină iarnă! Meteorologii spun că în România a intrat un val de aer tropical, care ține iarna departe. Astfel, temperaturile înregistrate sunt mult peste cele specifice acestei perioade, mai ales...

 • Cod galben de ninsori, chiar viscol la altitudini mari ( 4 Ianuarie 2020 )

  Vremea se schimbă radical! Meteorologii anunță că din această după-amiază și până luni seară, în cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori.

 • Avertizare meteo de viscol și ninsori, valabilă pentru 17 județe ( 27 Decembrie 2019 )

  Vremea se răcește semnificativ în acest final de săptămână! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ninsori și viscol, valabilă la nivelul întregii țări de vineri până duminică. 17 județe ale țării vor intra...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2