Date companie
 
 
 
 

După codul portocaliu de caniculă, vin furtunile, iar temperaturile scadle scad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, temperaturi, cod, portocaliu, furtuni
 

Arșița s-a intensificat marți, iar temperaturile au depășit 40 de grade Celsius, în unele zone din țară. Codul portocaliu de caniculă a fost extins, luni, de meteorologi în șapte județe din sudul țării și în București. Pe lângă temperaturile arzătoare, indicele termic temperatura-umezeala a depășit pragul critic de 80 de unitati. Populația din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si din sudul Moldovei a simțit din plin tot disconfortul generat de acest fenomen. Pe strãzile Capitalei și în mijloacele de transport în comun, cãldura a fost, luni și marți, sufocantã. Nici nu e de mirare cã mulți oameni au leșinat și au avut nevoie de ajutorul medicilor. Mulți bucureșteni au mers la ștranduri și piscine, ca să mai scape de căldura sufocantă.

VOX "- Cam cald astãzi! – Destul de cald! – Stați la soare sau la umbra? – Nu! Apã, apã! Bere și distracție!"

Cei care nu au mai suportat sã facă plajă, sub soarele torid, s-au retras la umbrã.

VOX "- Arde soarele? – Cumplit! Nici nu mi-am dat maioul de pe mine."

VOX "- Arde, cã deja mi-am pus prosopul! – N-ați mai suportat sã stați! - Nu! Este foarte cald!"

Într-o altă zonă a țării, în Buzău, la ora prânzului, termometrele din centrul orasului au indicat temperaturi de aproape 40 de grade. Oamenii se plâng că, deși se știa că vine canicula, municipalitatea nu a luat măsuri de amenajare a punctelor de primajutor.

AMBIANȚA "- Nu curge. - Ti-e sete? - Da!"

AMBIANTA pensionar vrea sa bea apa "Aaa! (ESTE DEZAMAGIT) - Cum va descurcati cu caldura? - Cam greu!"

VOX "Ce apă, că nu e deloc, pe nicăieri, nici la farmacii. N-am vazut nici un pic de apa, nici un cort! Nimic! Stăm, zici că suntem în junglă aici!"

Abia marți, Primãria din Buzãu a amenajat trei puncte de primajutor în farmacii, unde cei afectați de cãldurã au primit apã și medicamente. Între timp, comercianții de rãcoritoare și înghețatã s-au bucurat de această zi toridã .

VOX "- Cum merge vânzarea la înghețată? - Bine! Mai bine decât într-o zi oarecare."

VOX "E mai buna, e mai rece. Tine si de foame dar totusi apa era mai consistentă, mai bună."

După două zile de arșiță, își fac simțită prezența furtunile, însoțite de descărcări electrice și grindina, în centrul, sudul si estul țarii, dar si în Capitala. Meteorologii anunță că, de miercuri, vremea se mai răcorește în toată țara. Temperaturile din timpul zilei se vor situa, ntre 24 de grade în Bucovina si 34 de grade, în Oltenia. Instabilitatea atmosferica se va accentua în centrul și în sudul țării. În Bucuresti, temperatura maximă va fi între 31 și 33 de grade.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sute de amenzi pentru utilizarea la volan a telefonului mobil ( 14 Octombrie 2019 )

  În primele două zile de la intrarea în vigoare a noilor reglementări privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul condusului, polițiștii...

 • Un val de aer polar se abate peste România ( 1 Octombrie 2019 )

  Vești rele de la meteorologi! După răsfățul de început de octombrie, cu temperaturi de plajă și cer senin, mijlocul săptămânii va fi marcat de frig și ploi. Asta, din cauză că un val de aer polar va traversa România.

 • Ploi torențiale, vijelii și temperaturi scăzute ( 3 Septembrie 2019 )

  Revin ploile, iar vremea se răcește în regiunile sudice, sub-estice și centrale. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de tip cod galben de ploi torențiale în 16 județe, valabilă de astăzi, de la ora 13:00, până...

 • Vreme schimbătoare, în zilele următoare ( 13 August 2019 )

  Vremea schimba foaia! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată. De miercuri dimineata pana joi dimineata vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică...

 • Patru puncte de penalizare, pentru folosirea telefonului la volan ( 12 August 2019 )

  Guvernul impune sancțiuni mai aspre pentru șoferii care folosesc telefonul sau transmit live pe Facebook atunci când sunt la volan. Noile modificări la Codul Rutier interzic folosirea sau pur și simplu ținerea în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2