Date companie
 
 
 
 

După superimunitate, parlamentarii vor super pensii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlamentari, pensie
 

După superimunitate, parlamentarii vor și super pensii! Aleșii au adunat deja 200 de semnături pentru o lege care le-ar acorda, pe lânga pensia de bază, până la 4000 de lei pe lună. Deocamdată, parlamentarii se feresc să dea detalii despre proiect.

ANA BIRCHALL, deputat PSD: "Ca orice inițiativă legislativă, va fi discutată în Parlament. Până la adoptare mai e cale lungă."

Mai mult, Puterea si Opozitia își aruncă responsabilitatea una alteia pentru inițiativă, deși, în realitate, ea este susținută de parlamentari de la toate partidele.

GABRIELA PODAȘCĂ, deputat PSD: "Cred că toată lumea ar trebui să se informeze puțin mai atent și să vadă că e o inițiativă legislativă, din câte am înțeles, semnată și de colegii de la PNL."

LUDOVIC ORBAN, deputat PNL: "Nimeni de la PNL nu a umblat să strângă semnături pentru acest proiect de lege. (...) nu sprijin o astfel de idee. Mi se pare că este ultimul lucru pe care trebuie să îl rezolve parlamentarii."

Parlamentarii consideră că o majorare a pensiilor lor este îndreptățită.

GABRIELA PODAȘCĂ, deputat PSD: "Dacă e să ne uităm totuși la nivelul țării, avem creștere economică, lucrurile se întâmplă. Avem creșteri de salarii."

LUDOVIC ORBAN, deputat PNL: "Demnitarii din România sunt cei mai prost plătiți demnitari din UE. (...) E un factor care înrâurește corupția."

Odata aprobată, legea ar asigura celor 583 de parlamentari pensii de până la cinci ori mai mari decât o pensie medie în România. Astfel, aleșii cu un singur mandat ar urma să încaseze, pe lângă pensia de bază, o indemnizație lunară de 1200 de lei, cei cu două mandate, 2400 de lei, iar cei cu minimum trei mandate, peste 3.600 de lei. Proiectul va fi depus oficial saptamâna viitoare. Până acum, Executivul a transmis că nu va susține inițiativa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Orban: Pensia minimă crește cu același procent ca și punctul de pensie ( 10 August 2020 )

  Pensia minimă se majorează cu același procent ca și punctul de pensie! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a precizat că decizia privind procentul de creștere a pensiilor va fi luată în această săptămână.

 • Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației ( 17 Noiembrie 2019 )

  Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Corupții plătiți din banul public, fără pensii de serviciu ( 5 Septembrie 2019 )

  Proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor de serviciu, în cazul angajaților plătiți din bani publici! Astfel, dacă proiectul de lege ar fi adoptat, persoanele plătite din fonduri publice, care au fost condamnate defintiv pentru...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2