Date companie
 
 
 
 

Ecaterina Andronescu și-a început mandatul de ministru al Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, bacalaureat, juramant, educatiei, ministrul, andronescu, absolventi
 

Ecaterina Andronescu și-a preluat fotoliul de ministru al Educației! Imediat după ce social-democrata a depus jurământul, președintele Traian Băsescu i-a cerut să nu-și înceapă mandatul cu o modificare a Legii Educației. Prima grijă a noului ministru a fost să se asigure că nu sunt probleme la examenul de bacalaureat și la repartizarea absolvenților de clasa a opta în licee.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației "Am fost să mă informez cum stăm cu bacalaureatul. Asteptam sa vedem rezultatul clasificarii dupa evaluarea de la clasa a VIII-a ca sa se facă repartizarea în licee. Ar fi principalele două probleme de azi. Credeti ca mă apuc azi să modific legea educației? Nu cred că putem să luăm o asemenea decizie pe picior."

Șefă la învățământ pentru a treia oară, Andronescu a fost copleșită de emoții la rostirea jurământului, când s-a încurcat de mai multe ori.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației ".Jur să respect independența, unitatea și integritatea teritorialã a României. Jurãmântul acesta îl știu pe dinafarã, dar probabil cã într-un moment de o asemenea solemnitate se întâmplã, toți suntem oameni."

Scăpată de emoții, Ecaterina Andronescu a declarat cã președintele Traian Bãsescu nu s-a supărat că nu a depus declarația pe propria răspundere prin care să dădea asigurări că nu a plagiat vreodată.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației "Mi-a spus cã a vãzut declarația mea publicã și cã a fost suficient.  Chiar mi s-a pãrut cã mi-a zâmbit aproape neașteptat."

Andronescu vine la ministerul Educației în locul lui Liviu Pop, al cărui interimat a expirat vineri. Ea a mai ocupat funcția de ministru în perioada 2000-2003, în guvernarea Năstase și între 2008 și 2009, în cabinetul Emil Boc.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2