Date companie
 
 
 
 

Economia subterană, tema unei conferințe internaționale care a avut loc la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, contrabanda, bucuresti, alcool, economia, tutun, internationala, conferinta, subterana, contrafacute
 

Impozitarea și combaterea economiei subterane, puse pe tapet la București! Tema, deosebit de importantă la nivel global, a fost abordată în cadrul unei conferințe internaționale la care au participat o delegatie a Directiei Generale a Vamilor din România, experti ai administratiilor vamale și fiscale din peste 19 țări, precum și reprezentanti ai Europol, Interpol, Organizației Mondiale a Vămilor și ai sectorului privat. Participanții la conferință au dezbătut aspecte privind dimensiunile economiei subterane, problematicile comerțului ilicit și soluțiile utilizate în diferite țări pentru prevenirea si combaterea traficului ilicit cu produse din tutun, bauturi alcoolice sau medicamente contrafacute.

DANIEL WITT, președinte, International Tax and Investment Center "Estimările oficiale sunt că 60 până la 90% din producția de băuturi alcoolice provin din surse ilicite. Acestea sunt niște cifre impresionante, sunt pierderi impresionante din bugetele Guvernelor care afectează fiecare plătitor de taxe, fiecare contribuabil."

Potrivit specialiștilor în domeniu, această problemă tot mai mare nu este doar una de impozitare. Impactul comerțului ilegal constrânge dezvoltarea economică și ridică bariere pentru schimburile comerciale internaționale.

CRISTINA VASILOIU, președinte, Euromonitor "Ce am observat noi, în ultimii 5 ani, pe măsură ce am organizat diferite conferințe legate de acest fenomen al contrabandei cu țigări, este că există o legătură directă între creșterea taxelor, creșterea accizelor și contrabandă."

În opinia experților, elaborarea unei strategii integrate pentru combaterea circulației ilegale a mărfurilor la frontierele de est ale Uniunii Europene ar putea fi soluția. Aceasta ar trebui să se bazeze pe trei piloni principali: legislativ, administrativ și operațional. Oficialii solicită chiar și cooperarea producătorilor locali pentru combaterea evaziunii și a contrabandei.

LIZ ALLEN, program advisor, International Tax and Investment Center "Cu cât vom colabora mai bine cu toții cu atât mai repede vom putea combate problema. Autoritățile nu pot să facă lucrul acesta fără ajutor. Trebuie să fie o combinație de forțe legislative și publice pentru a putea opri traficul ilegal de bunuri."

La conferință au participat experți din Romania, Russia, Bulgaria, Lituania, Kazakhstan, Turcia, Letonia, Georgia, Germania, Estonia, Ucraina, Ungaria, Belarus, Moldova și Polonia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2