Date companie
 
 
 
 

Efectele unei presupuse datorii de 5,75 lei către Primăria Arad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arad, datorie, primarie, indemnizatie
 

O mămică din Arad s-a trezit fără indemnizația de creștere a copilului și cu o presupusă datorie de 5,75 lei la primărie, deși își achitase dările în avans. Neînțelegerea a apărut din cauza procesării cu întârziere a datelor.

ALINA MARCEA, petitionara: "Primesc acasă, în poștă, decizia privind suspendare acordării indemnizației pentru creșterea copilului și a alocației de stat pentru copil, ceea ce mi se pare inuman, să te atingi de banii unui copil, care și așa sunt 40 de RON!"

Economist de profesie, Alina Marcea a povestit cum a depus o cerere de compensare a unei sume achitate în avans la Direcția Fiscală a Primăriei Arad. Procesarea a durat, însă, 45 de zile, timp în care femeia a intrat în baza de date a datornicilor. Din septembrie 2011, încearcă să-și rezolve problema.

ALINA MARCEA, petitionara: "Vin a cincea oară, ca să rezolv acești 5,75 RON. Am dat pe motorină cel puțin 50 de lei, până acum. (...) Nu este cheltuiala mea, e incompetența autorităților locale."

La ghișee, întâmpină tot felul de probleme.

AMBIANȚĂ: "Trebuie să solicitați certificatul la registrul persoane fizice. (...) - Și trebuie să plătesc acest ceritificat? - În mod normal, da."

VOX "Urmare a OUG 144/2011, toate beneficiarele de indemnizație creștere copil, ajutor social, care nu și-au achitat obligațiile, au fost suspendate cu data de 1 februarie, pe o perioadă de cinci luni."

Femeia își va putea recupera indemnizația pentru creșterea copilului abia peste o lună, dacă va face dovada că nu are datorii către municipalitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Priorități pentru Bragadiru ( 21 Iulie 2021 )

  Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.

 • Șofer de autocar, bătut de călători ( 11 Decembrie 2020 )

  Scenă violentă, joi, în autogara din Arad! Șoferul unui autocar a fost bătut crunt de trei călători supărați că autovehiculul s-a defectat. Conducătorul auto a reușit să alerteze serviciul unic de urgență 112 și la...

 • Fosta conducere a Primăriei Sector 5, deplasare de lux la Cannes ( 21 Noiembrie 2020 )

  Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...

 • Lucrările de reabilitare la DN 76, în ritm alert ( 1 Noiembrie 2020 )

  În sfârșit, se mișcă lucrările pe Drumul Național 76 Oradea-Deva! A fost supranumit „dezastrul național”, „drumul rușinii” ori „drumul incompetenței guvernanților”, după ce lucrările de reabilitare, începute în 2007...

 • Pădurari cercetați pentru furt de lemne din pădure ( 28 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor la mai multe adrese din Timiș și Arad într-un dosar de furt de lemn. Perchezițiile au vizat mai mulți pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj care au obținut ilegal material lemnos.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2