Date companie
 
 
 
 

Eleva de 15 ani, descoperită în tren, a fost la o mânăstire din județul Suceava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tren, politisti, suceava, international, eleva, audiere, iulia, manastire, moscova, calugar
 

Noi dezvăluiri în cazul elevei de 15 ani, întoarsă din pelerinaj! Iulia Ionescu, fata de 15 ani dispărută miercuri și descoperită, sâmbătă, în trenul internațional care venea de la Moscova, le-a declarat polițiștilor că a stat la o mănăstire din județul Suceava. Potrivit Mediafax, după ce a ajuns în București, fata a fost dusă la Poliție, pentru audieri. În fața anchetatorilor, Iulia a dat o declarație scrisă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, înainte de a fi predată familiei. Ea a declarat că a stat la o mănăstire din județul Suceava și că intenționa să vină acasă cu trenul în care a fost găsită. Șeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugărești, a fost însoțită în gara Suceava de un bărbat, și el îmbrăcat în haine monahale.

prin telefon: ALINA PREDESCU, purtător de cuvânt, C.F.R. Călători "Șeful de tren a identificat-o. Era îmbrăcată în veștmânt de călugăriță. A anunțat imediat poliția. La Bacău a urcat poliția în tren și se pare că a coborât la stația Focsani."

Fata a fost coborâtă din tren la Focșani pentru identificare.

PETRE TOBA, șeful Poliției Române "Din datele pe care pe avem minora nu a fost victima unei infractiuni."

În timpul în care fata a fost dată dispărută, duhovnicul ei a fost audiat de polițiști. El le-a prezentat anchetatorilor conținutul unui mail, în care Iulia îl anunța că dorește să se călugărească.

prin telefon: DANIEL IONESCU, tatăl fetei "Am fost și contrariat că dacă a primit un mail nu au fost anunțați părinții. Cred că moral era cel mai bine, dacă a primit un mail să anunțe părinții, e vorba de o fată minora."

La rândul ei, mama fetei a descoperit un bilet în care adolescenta ar fi explicat că pleacă pentru că îl iubește pe Isus Hristos. Înainte de a fi recunoscută în tren, fata și-ar fi sunat mama, căreia i-a cerut iertare și i-a spus că se întoarce din pelerinaj.

VOX "I-a spus că a fost la Suceava. Atât i-a spus, că ”te iubesc, abia astept să ajung acasă” și a vorbit de pe telefonul cuiva.  Și că își dă seama că nicăieri nu este ca în sânul familiei, unde este iubită de toată lumea."

Familia știa de aplecarea Iuliei spre religie. Pe când avea 13 ani, fata a mai incercat să plece de acasă.

VOX "Nu aș spune că a fost o tentativă, a fost așa... Ea avea aplicare spre partea asta religiosă și era tentată, într-un fel, dar nu a plecat, nu a pornit, nu nimic."

Iulia Ionescu a plecat de acasă, marți după-amiază, în jurul orei 12. Ea și-a vândut telefonul și un lanțișor de aur și cu banii obținuți a plecat în pelerinajul din care s-a întors sâmbătă. Timp de patru zile, a fost căutată de polițiști prin mai multe locuri, în special prin mânăstirile din jurul Bucureștiului. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, declara, în urmă cu două zile, că este exclus ca eleva să se afle într-o mănăstire, precizând că minorii nu sunt primiți, iar dacă ar fi ajuns în vreo mânăstire, conducerea ar fi anunțat Poliția. Potrivit Mediafax, Stoica a mai precizat, sâmbătă seară, că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din județul Suceava. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a susținut că polițiștii din Suceava au verificat în ultimele două zile toate mănăstirile și chiar bisericile din județ și nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2