Date companie
 
 
 
 

Elevi ai Colegiului Național "Iulia Hasdeu", implicați într-un proiect pentru incluziune socială în Europa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, scoala, Iulia Hasdeu, Erasmus+
 

Elevi din România și din alte cinci țări, împreună într-un proiect european! Intitulat "Radio, adolescenți și știri", proiectul vizează strategiie ce permit incluziunea unor colective în societate: cei de altă rasă, de altă religie sau de altă culoare. Prima etapă a proiectului se desfășoară în București, la Colegiul Național "Iulia Hașdeu".


GABRIELA ARSENE, profesor, Colegiul Național "Iulia Hașdeu"

"Colegiul Național Iulia Hasdeu... doi ani școlari. (...) Este un schimb... incluziune socială."

CARMEN PAVON VAZQUEZ, coordonator general al proiectului

"Este un proiect Erasmus Plus între cinci centre școlare europene: Bulgaria, Ungaria, România, Franța și Spania. O să lucrăm pe tema incluziunii, nediscriminare față de persoane de alt sex, altă rasă sau cultură, imigranți etc."

LUIS ALBURQUERQUE, coordonator pentru România

"Chiar acum fac un mic atelier de bază de limba română, în așa fel încât elevii și profesorii străini să aibă câteva noțiuni de bază de comunicare. (...) Acest proiect reprezintă pentru mine oportunitatea ca elevii mei români să poată cunoaște alți elevi și alte țări din Europa."

Profesorii și elevii din celelalte țări participante au avut șansa să învețe câteva cuvinte în română.

AMBIANȚĂ: "Mă numesc Melissa... M-am pierdut."

AMBIANȚĂ: "Ce faci?... M-am pierdut."

VOX 1 -  "Este un mod... prieteni noi."

VOX 2 -  "Cred că este... foarte bună."

VOX 3 -  "Trebuie să învățăm... pe care le au."

VOX 4 - "Până acum România mi se pare o țară foarte frumoasă, casele mă încântă iar această școală este foarte curată și frumoasă."

În cadrul proiectului, elevii au ocazia să folosească noile tehnologii pentru a elabora diverse produse: podcast-uri, videoclipuri sau teatru radio, care să aibă legătură cu tematica proiectului, folosind spaniola ca limbă străină.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ecaterina Andronescu plănuiește schimbări în Educație ( 14 Decembrie 2018 )

  Schimbări în Educație! Aflată la al patrulea mandat la Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu are de gând să aplice câteva proiecte menite să impulsioneze elevii și profesorii, atât în ceea ce privește calitatea actului educațional...

 • Școala Gimnazială ”Herăstrău”, la ceas aniversar ( 5 Decembrie 2018 )

  Școala Gimnazială 12 , cunoscută ca Școala ”Herăstrău” din București, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din București, a împlinit 130 de ani de activitate. Profesorii, elevii și părinții acestora au sărbătorit împreună, la Palatul...

 • Legea împotriva bullying-ului a fost adoptată de Senat ( 4 Decembrie 2018 )

  Elevii din România vor fi protejați prin lege în fața violenței psihologice, sau "bullying", cum mai este cunoscut acest fenomen. O inițiativa legislativă care definește, previne și interzice violența psihologică-bullying-ul, a fost votată de Senat, în completare la Legea educației naționale.

 • Un grup de elevi din județul Olt, fără cazare asigurată la Alba Iulia ( 2 Decembrie 2018 )

  22 de copii din Dăneasa, din județul Olt, însoțiți de un profesor, în impas, la Alba Iulia! Elevii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor, au mers la manifestările organizate de 1 Decembrie, fără a avea cazare asigurată...

 • Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București au sărbătorit Centenarul în avans ( 30 Noiembrie 2018 )

  Elevii școlii gimnaziale 59 din capitală au sărbătorit în avans ziua națională a României. Îmbrăcați în costume populare românești, copiii au participat la un concurs de desen, au cântat și au dansat.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Miercuri, 19 Dec. 2018

1 EUR = 4.6571 RON
0.0093
1 USD = 4.0846 RON
0.0026
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2