Date companie
 
 
 
 

Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bucuresti, elevi, scoala, diplome, gimnaziala, 59, festivitate
 

Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59 din Sectorul 6 al Capitalei, elevii claselor a VIII-a s-au adunat în curte, pentru a-și primi diplomele și felicitările cuvenite, rezultat al muncii depuse în anii de școală de până acum. Cu emoție în glas, o lacrimă în coada ochiului sau zâmbete nostalgice, flori în mână și bucurie în suflet, elevii au așteaptat momentul în care le-au fost răsplătirii eforturilor depuse. Deși nu a fost un an ușor, mai ales pentru elevii din anii terminali, care au fost nevoiți să se pregătească online, pe timp de pandemie, ei s-au declarat mulțumiți de rezultate și spun că s-au adaptat noilor condiții de învățare.

EDMOND, elev „- Mă simt bine că am terminat școala și este o senzație plăcută, dar mă simt și emoționat mai ales pentru că nu-mi voi mai revedea, așa de des, toți colegii. - Cum a fost să faci școala online? - A fost destul de complicat la început, mai ales că existau erori de conexiune și se întrerupea, dar, în final, am reușit.” 

DENISA, elevă „- Ai emoții? - Da, foarte mari. - Ce vrei să faci mai departe? - Vreau să meg la ”Elena Cuza” la Pedagogie, să mă fac profesoară.”

BIANCA, elevă „- Cum a fost examenul de anul acesta în condițiile actuale? - A fost la română destul de potrivit, iar, la mate, puțin mai greuț. Ne-am descurcat.”

CĂLIN, elev „- La examene te-ai descurcat? - Da, m-am descurcat. - Ce ți s-a părut cel mai greu? - La matematică a fost mai dificil un pic, dar am reușit să sciu câte ceva pe acolo.”

Aflați alături de copii, părinții păreau mai emoționați decât ei.

DANA, părinte „Am emoții, nu știu cum au trecut cei 8 ani. Astăzi chiar mi-l aminteam pe el în clasa I” 00 14 + 00 30 „Mi-l amintesc, nu știu cum au trecut anii, nu știu cum a crescut.” 

IUNIA, părinte „Mult succes, baftă la examane, să facă alegerile potrivite și să aibă norocul să intre acolo unde își doresc.” 

OANA, părinte „Încheiem 8 ani, nu-mi vine nici mie să cred că am venit cu el, era așa, de-o șchioapă, acum sunt mai înalți decât noi. Deci, emoțiile sunt din toate punctele de vedere.”

Acest moment unic din viața elevilor de-a VIII-a a fost marcat cum se cuvine de conducerea Școlii 59.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59 București „A fost o festivitate pe care ne-am dorit-o foarte mult. În momentul în care s-a anunțat starea de urgență, primul lor gând a fost și cum finalizăm, pe sticlă? Lucrul acesta a fost atât de dureros, îmi închipuiam o colivie din care nu puteam scăpa. Au muncit foarte mult, au spus și părinții că este bine să amânăm festivitatea după finalizarea celor două evaluări, astfel încât să nu fie niciun risc de infecție. Iar acum, și dacă le spun să stea distanțați, emoțiile sunt mult prea mari. Și-au dorit această clipă foarte mult. Și-au pus o dorință, balonul a zburat, sperăm să fie auzită dorința noastră și să se și împlinească.” 

ANA ANDONE, diriginte, Școala Gimnazială nr. 59 București „Anul acesta a fost un an dificil pentru noi toți, fiind un an cu criza aceasta, cu pandemia. Am reușit să ajungem și la acest moment de final, la această festivitate atât de frumoasă, festivitatea de absolvire. Elevii au fost emoționați, noi am fost emoționați și încă suntem, dar am dorit foarte mult să le oferim copiilor acest moment festiv.” 

Le dorim și noi copiilor care se pregătesc pentru o nouă etapă a vieții de școlar succes la examene și un viitor frumos!


Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Dr. Lana” va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă ( 4 Decembrie 2020 )

  Femeia care efectua intervenții de microchirurgie estetică în București și Constanța va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă. Potrivit unor surse din anchetă, Svetlana Serghei sau Dr. Lana...

 • Falsul medic care efectua microchirurgie estetică, cercetat penal ( 3 Decembrie 2020 )

  Un alt medic estetician fals, depistat de oamenii legii! Serviciul Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care pretindea ca este medic, efectua...

 • Un locuitor din Chiajna critică ironic măsura carantinării ( 23 Noiembrie 2020 )

  Carantinarea localităților de lângă capitală a stârnit indignarea locuitorilor, care o consideră o măsură fără rost. Oamenii spun că o astfel de măsură încurcă și mai mult viața de zi cu zi, fără a avea...

 • Emy, dansatoarea pe manele, candidat pentru funcția de inspector D.S.P. ( 20 Noiembrie 2020 )

  Candidatură bizară, la Direcția de Sănătate Publică București! Emy, o tânără dansatoare de manele, apare candidată pentru un post de inspector la D.S.P.. Potrivit B1 TV, dansatoarea, Maria Emylia Florescu pe...

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2