Date companie
 
 
 
 

Elevii de clasa a XI-a, din București, nu vor Bacalaureat diferențiat din 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : invatamant, BAC, educatie
 

Incertitudinea a devenit lege în sistemul de educație românesc! Chiar dacă noua Lege a învățământului prevede că regulile examenului de Bacalaureat se vor schimba din 2016, modificările vor fi aduse de la anul. Pânã la sfârșitul lunii, Ministerul Educației va emite o ordonanță de urgență în acest sens, anunță ministrul interimar, Liviu Pop. Principala noutate va fi aceea că elevii își vor putea alege a treia probă de examen dintre disciplinele studiate în cadrul profilului.

LIVIU POP, ministrul interimar al Educației: "Noțiunea de transdisciplinaritate să dispară și să spunem că elevul are la alegere 3 sau 4 probe din care, oricum, în 2016, va avea o probă comună, deci nu inventăm nimic nou.(...) La filiera tehnologică, elevii dau examen din matematică și unul din fizică, chimie, biologie. (...) În 2016, vor susține o probă din disciplina profilului și proba 2, o probă transdisciplinară. (...) Până în 2016, elevii pot să opteze pentru ce discilpină dau, din cele 3 sau 4."

După prima tură de consultari, desfășurată miercuri, la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Capitală, elevii bucureșteni i-au transmis, însă, ministrului interimar al Educației că nu vor Bacalaureat diferențiat din 2013 și că optează pentru actuala formă de examen. Oficialii Ministerului Educației au precizat că, până pe 30 iunie 2012, vor fi consultați și elevii din țara, pe baza unui chestionar.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

    Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

  • Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță închiderea școlilor si grădinițelor ( 30 Octombrie 2020 )

    Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

  • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

    „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

  • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

    Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

  • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

    Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2