Elevii de clasa a XII-a au intrat în a doua sesiune de simulare a examenului de bacalaureat. Viitorii absolvenți au, astfel, posibilitatea să-și testeze cunoștințele cu câteva luni înainte de examenul final. Luni, elevii au susținut proba la alegere. Ei au avut de ales între chimie, biologie, fizică, geografie, filosofie, logică, economie și sociologie, în funcție de profilul studiat.
VOX "- De când ai început pregătirile? - De patru luni!"
VOX "- Ce notă speri sa iei? - Doamne, ajută, de la 8 în sus!"
VOX "- Ai renunțat la ieșiri în oraș, la distracții? - Da, da!"
VOX "Maxim, dacă e în weekend o ieșeală și atâta, la revedere, restul școală!"
În unele licee din București, atmosfera a fost degajat, pe motiv că, spun elevii, până la vară au destul timp ca să învețe.
VOX "- Cât ai învățat? - Deloc!"
VOX "- Aseară, am citit pentru prima oară."
VOX "Oarecum m-am pregătit! Maxim 10-15 pagini."
VOX "Mi s-a părut greu, având în vedere că nu am învățat!"
Dezinteresul față de carte s-a văzut și la prima etapă a simulării examenului de bacalaureat, desfășurată în perioada 30 ianuarie- 1 februarie. Atunci, promovabilitatea a fost de 24 la sută la proba de matematică și 59 la sută la limba română. În cadrul actualei simulări, după proba la alegere de luni, miercuri, 24 aprilie, elevii vor susține examenul la limba și literatura română, iar vineri, 26 aprilie, vor da testul la matematică sau istorie.
Final de an școlar cu bucurie și emoție, la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Elevii au fost răsplătiți pentru eforturile depuse pe parcursul anului școlar, fiind premiați în cadrul unei festivități organizate de conducerea școlii.
Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare-CNCAN a anunțat lansarea oficială a Exercițiului internațional ConvEx-3, ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie. Exercițiul se derulează sub egida Agenției Internaționale pentru Energie Atomică și are ca scop testarea și îmbunătățirea răspunsului național și internațional în cazul unui incident nuclear major, precum și consolidarea cooperării între autorități, instituții și state participante.
Președintele interimar Ilie Bolojan a participat la festivitățile organizate la Oradea, la aniversarea a 106 ani de la instaurarea administrației românești.
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019