Date companie
 
 
 
 

Elevii de la Colegiul Național ”Spiru Haret” din București, primul loc la concursul ”Euroscola”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, concurs, elevi, european, parlamentul, colegiul, liceeni, spiru, haret, euroscola
 

Elevii români, europarlamentari pentru o zi! Colegiul Național ”Spiru Haret” din București a câștigat primul loc la concursul național pentru liceeni ”Euroscola”, organizat de Parlamentul European în parteneriat cu Ministerul Educației. În contextul anului în care s-au desfășurat alegerile pentru Parlamentul European, respectiv cele pentru președintele Comisiei Europene, tema celei de-a șaptea ediții a fost „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes”. Echipa câștigătoare este formată din 24 de elevi cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, coordonată de două cadre didactice.

CORINA BUZOIANU, profesor coordonator ”Copii au avut de simulat, o dată cum se lucrează într-o Comisie Europeană, apoi, care este procedura ce trebuie respectată pentru ca o propunere legislativă să fie adoptată în Parlamentul European, și totul a culminat cu un film în care ei și-au asumat roluri de europarlamentari.”

ANA RADU, elev participant  ”Ceea ce am fost noi în stare să facem, ceea ce am reușit să descoperim că putem a fost cu adevărat o experiență, care, să fiu sinceră, nu m-aș fi așteptat vreodată că aș fi putut să o am. Acest proiect a însemnat mai mult decât combaterea șomajului în rândul tinerilor. Acest proiect a fost o șansă de a ne descoperi pe noi.”

În perioada 5-10 mai, liceeni se află la Strasbourg, unde se întâlnesc cu ceilalți câștigători din țările Uniunii Europene.

ARMAND PETRE, elev participant ”Prima dată a însemnat muncă, după aceea a însemnat și multă plăcere, pentru că ne-a unit mult ca grup. A fost greu, dar s-a meritat. Acum vom ajunge în Strasbourg și vom vedea ce înseamnă să fii un parlamentar.”

EMANUEL ȚEPEȘ, elev participant  ”Este ceva nou, extraordinar! Nu mulți dintre tinerii de vârsta mea au această oportunitate și abia aștept!”

Concursul Euroscola, lansat în 2007, își propune să le ofere elevilor șansa de a dobândi o mai bună cunoaștere a instituțiilor europene și a rolului Parlamentului European în viața cetățenilor din spațiul comunitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 • Copil omorât de motocicletă, în București ( 28 Iunie 2020 )

  Accident mortal, în București! Un copil în vârstă de 10 ani a murit, în această dimineață, după ce a fost lovit, chiar pe trecerea de pietoni, de un motociclist în vârstă de 40 de ani. Accidentul s-a produs...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2