Date companie
 
 
 
 

Elevii de la Școala 59 din București, în excursie la Zimbrăria Bucșani și Curtea Domnească din Târgoviște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, targoviste, elevi, scoala, curtea, muzeul, excursie, domneasca, zimbri, bucsani, gimnaziala, 59, tiparului
 

A venit vacanța, pentru elevii care nu au examen de capacitate sau bacalaureat! Înainte de a intra în vacanță, elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București au dorit să se bucure, împreună, de o excursie pentru care au ales ca itinerariu unele din cele mai frumoase obiective turistice din sudul țării: Zimbrăria Bucșani, cea mai mare din țară, Cetatea Domnească din Targoviște si Mânăstirea Dealu. Rezervația de zimbri, situată la 60 de km de București și 30 de km de Târgoviște, i-a fascinat pe elevii de la școala bucureșteană. Aici, ei au aflat că zimbrul a dispărut de pe teritoriul actual al Romaniei în secolul 19, din cauza vânării în exces și a scăderii drastice a fondului forestier.

LUCIAN PLEȘA, șef, Ocolul Silvic Bucșani ”Există un efectiv de 48 de exemplare, pe o suprafață de 162 de hectare. În cadrul zimbrăriei există o cabană, unde pot fi cazați vizitatorii, în toată perioada anului.”

TUDOR, elev ”Este frumos! Sunt mulți zimbri și ne place să-i hrănim, să-i vedem de aproape.”

ANDREEA, elevă ”Este o ocazie unică să vedem acești zimbri, 24 de masculi și tot atâtea femele.”

Elevii au ajuns, apoi, în vechea capitală a Țării Romanesti, Târgoviște, unde au vizitat Complexul Muzeal Curtea Domnească. Ei au rămas impresionați de clădirile și fortificațiile medievale, care au reprezentat reședința unor mari voievozi ai Țării Românești, printre care Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș și Constantin Brâncoveanu.

IULIANA BOR, referent cultural, Consiliul Județean Dâmbovița ”Curtea Domnească de la Târgoviște este un muzeu în aer liber. Aici se găsesc trei monumente istorice: Biserica Mare Domnească, ruinele Palatului Domnesc și a Turnului Chindiei!”

GABRIEL, elev ”A fost o excursie foarte frumoasă, am urcat în turn. Este o experiență minunată, care nu trebuie ratată.”

TEODORA, elevă ”Mi s-a părut foarte interesant, pentru că am aflat despre istoria orașului.”

Elevii de la Școala 59 au vizitat și Muzeul tiparului și al cărții vechi românești, unde sunt expuse tipărituri din timpul domnilor Serban Cantacuzino, Constantin Brâncoveanu, Matei Basarab și Vasile Lupu. Excursia s-a încheiat la Mânăstirea Dealu, locul unde, la sfarsitul Primului Razboi Mondial, a fost readus capul lui Mihai Viteazul. La Mânăstirea Dealu au mai aflat că aici a apărut prima carte tipărită din Țările Române și a fost organizat ce de-al patrulea centru tipografic european de literă chirilica, prin acțiunea călugarului cărturar Macarie, sub patronajul voievodului Radu cel Mare. După această excursie, copiii vor avea ce să le povestească prietenilor și colegilor care nu au putut să-i însoțească.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Cumpărarea cu buletinul a cartelelor prepay, neconstituțională ( 18 Februarie 2020 )

  Cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstituțională. Curtea Constituțională a respins, marți, cu unanimitate de voturi, Ordonanța de urgență adoptată anul trecut de Guvernul Dăncilă, după cazul de la Caracal.

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Ceartă pe garduri ( 11 Februarie 2020 )

  Gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulație a mașinilor, în București, motiv de ceartă între premierul desemnat Ludovic Orban și primarul general al Capitalei! 

 • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2