Date companie
 
 
 
 

Elevii din anii terminali s-au întors la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, pandemie
 

Elevii din anii terminali s-au întors la școală! Între 2 și 12 iunie se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. În această perioadă, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de patru ore pentru elevii de liceu și trei ore pentru gimnaziu.

TORA APETRII, reporter
"Prezența în această perioadă la școală este opțională. Iar pentru cei care nu pot participa fizic la pregătire vor fi organizate activități online, potrivit oficialilor din Ministerul Educației."

Printr-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, s-au stabilit anumite măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației.

PAVEL LAZAROV, director, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”

”Distanțarea socială, marcaje în curtea școlii, la intrarea în școală coșul pentru măștile cu care au venit de pe stradă, luarea temperaturii, măsurarea temperaturii. Probabil că le-a și lipsit școala.”

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

"Un elev trebuie să aibă stânga-dreapta 2 m, față- spate 2 m, deci practic locul lui total este de 4 m pătrați, un singur elev într-o bancă și într-o sală de clasă nu au fost mai mult de 12 copii, deși la 64 de m pătrați puteam să ajungem la 16 elevi într-o sală de clasă. Ei au intrat în sala de clasă, pe bancă, au găsit o etichetă și acolo și-au trecut numele urmând ca în zilele următoare doar în acea bancă să se așeze, să nu schimbe banca, să fie aceeași bancă."

Potrivit Inspectoratului școlar al Municipiului București, 7.156 de elevi din clasa a VIII-a și 5.666 - din clasele a XII-a Zi și a XIII-a seral și-au anunțat participarea la activitățile educaționale organizate de unitățile de învățământ din Capitală în perioada 2 - 12 iunie.


Elevii din anii terminali s-au întors la școală

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Condiția precară a școlii românești, scoasă la iveală de pandemie ( 4 August 2020 )

  România pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei...

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

  Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2