Date companie
 
 
 
 

Elevii din Capitalã vor fi evaluați psihologic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresteni, elevi, psiholog, fisa, psihopedagogica
 

Din această toamnă, elevii bucuresteni implicați în scandaluri la școală vor ajunge în cabinetul psihologului! Măsura face parte din strategia de prevenire a criminalității infantile și va fi aplicată din anul școlar următor. În funcție de anumite trăsături, vor fi depistați elevii care sunt predispuși la acte de violență. Rezultatele vor fi notate pe o fișã psihopedagogicã, completatã de psihologul scolar și de diriginte.

MONICA ANISIE, inspector general adjunct, I.S.M.B. "Aceastã fișã se aflã în stadiul de proiect și în septembrie, sperãm noi, va fi definitivatã, pentru ca în anul școlar 2011-2012 sã poatã fi aplicatã."

MIHAELA SAHLEAN, psiholog "Important este sã aibã timp, sã nu fie alteratã calitatea comunicãrii de cantitatea fișelor pe care trebuie sã le facã."

Potrivit specialistilor, cele mai multe conflicte în școli au drept cauze nevoia de dominație a elevilor, întâlnitã în 62% dintre cazuri, rãzbunarea, în 47%, invidia, in procent de 43% și teribilismul, in 32% dintre cazuri.

MIHAELA SAHLEAN, psiholog "Psihologul școlar nu trebuie perceput ca o sperietoare pentru copii în școalã sau cu acea persoanã adultã care începe sã le ventileze problemele în fața dirigintelui."

Regulamentul prevede de asemenea și existența preacordului părinților în clipa când își înscriu copiii la școală. Profesorii susțin că se impunea o așa măsură deoarece, potrivit legii educației, în cazul violențelor în școală orice decizie trebuie neapărat avizată de părinți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 • Așteptările bucureștenilor de la noul edil al Capitalei ( 28 Septembrie 2020 )

  OANA PASCARU, reporter ”București, o capitală europeană marcată de probleme care te duc cu gândul spre lumea a treia. Infrastructura deficitară, traficul de coșmar, sincopele în furnizarea apei calde și căldurii, gunoaiele...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2