Date companie
 
 
 
 

Elevii din satul bistrițean Blăjenii de Jos au învățat, toată iarna, în frig

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, primaria, bistrita, elevi, scoala, copii, frig, gradinita, inspectorat, factura, nasaud, scolar, jos, blajenii, sintereag, renel
 

Educație la zero grade, în satul bistrițean Blăjenii de Jos! Zeci de copii de grădiniță și elevi au învățat, săptămâni la rând, în frig, din cauza faptului că Primăria Șintereag nu a plătit factura la curent. Acum, primarul intenționează să-i mute pe micuți la altă școală. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud ridică neputincioși din umeri și spun că decizia aparține administrației locale. La școala din Blăjenii de Jos învață 80 de elevi. Construită în anul 2007, cu 1 milion de lei, din fonduri europene, clădirea a fost dotată cu o centrală termică alimentată cu energie electrică. Iarna aceasta, însă, primăria nu a mai avut bani pentru a plăti facturile.

IOAN BOB, primar, Șintereag "Da, în momentul când nu ai bani, vine R.E.N.E.L. și-ți închide căldura. Când ai bani, plătești din nou. Acum două luni, a venit factura de curent, 26 de milioane vechi, la căldură. Atunci, am luat ca măsură montarea unui automat care să pornească și să oprească căldura. 19-20 de grade, cam așa sunt în clase."

Învățătoarele și copiii spun însă că au stat săptămâni întregi fără căldură. Părinții se plâng și ei că din cauza frigului micuții au răcit.

VOX "- Nu prea aveți căldură? - Acuma ne-o dat. - De când? - De alatăieri. - Și cât timp ați stat fără căldură? - Cam toată iarna."

VOX "Le-o oprit și le era frig, că și eu am o nepoată aici la grădiniță, nici n-o aducem, că de la bobotează încoace mi-o fost tot beteagă."

VALERICA POP, învățătoare "Copilașii s-o răcit, și noi, cadrele, am fost bolnave."

În loc să plătească factura la curent, primarul preferă să mute elevii la altă școală și să suporte costurile de transport.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un bloc cu 14 etaje din București, fără cale de acces pietonal ( 4 Aprilie 2021 )

  Situație absurdă pentru locatarii unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Ademeniți cu promisiuni de locuințe liniștite, cu acces lejer către oraș, locatarii blocului cu 14 etaje, situat pe bulevardul Timișoara, au constatat...

 • Pe durata vacanței, copiii pot fi înscriși la centre educaționale ( 2 Aprilie 2021 )

  Vacanța prelungită dă bătăi de cap părinților care muncesc și care nu își pot lua concediu pentru a se ocupa de copii. În București, pentru a veni în ajutorul părinților, Primăria Generală a înființat...

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • În pregătire, majorarea taxelor cu până la 500%, pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ( 16 Februarie 2021 )

  Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2