Date companie
 
 
 
 

Elevii dintr-o comună buzoiană, la cursuri în căminul cultural și-n școala veche din 1948

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reabilitare, buzau, elevi, scoala, camin, copii, cultural, movila, scutelnici, banului
 

Primul clopoțel nu vine cu vești bune pentru elevii din localitatea Movila Banului, județul Buzău! Peste 250 de copii vor face cursuri tot în căminul cultural și în școala construită în anul 1948. Autoritățile se opintesc, de mai bine de șapte ani, să obțină finanțarea necesară finalizării lucrărilor de construire a unor școli noi, dar fără succes. Pentru asta ar fi nevoie de peste un milion de euro.

DUMITRU LEONTE, viceprimar, com. Movila Banului, jud. Buzău "Sperăm că, într-o lună, vom obține tot ceea ce trebuie, pentru demararea lucrărilor, și să sperăm că, în primăvară, dacă se poate și mai repede, să ne întâlnim în locații noi."

Până atunci, copiii sunt nevoiți să învețe în căminul cultural și în școala din 1948.

GABRIELA MATEI, cadru didactic, Școala Movila Banului, jud. Buzău "Foarte greu! Este foarte multă gălăgie. Izolația, vedeți, nu există. Riscul să pice copiii pe trepte este permanent. Spațiul e prea mic!"

Aceasta nu este, însă, singura problemă!

PAUL DUMITRU, director, Școala Movila Banului, jud. Buzău "În această perioadă, am pierdut o parte din copii. Părinții, văzând în ce condiții se învață, pentru că de ani de zile învățăm în căminele culturale, părinții și-au trimis copiii către școlile din oraș, ca să nu mai vorbim și de cadre didactice."

Situația din Movila Banului nu este singulară, în județul Buzău! Clădirea școlii din Scutelnici nu a fost renovată, din lipsă de fonduri, iar profesorii nu și-au primit salariile de două luni.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2