Primul clopoțel nu vine cu vești bune pentru elevii din localitatea Movila Banului, județul Buzău! Peste 250 de copii vor face cursuri tot în căminul cultural și în școala construită în anul 1948. Autoritățile se opintesc, de mai bine de șapte ani, să obțină finanțarea necesară finalizării lucrărilor de construire a unor școli noi, dar fără succes. Pentru asta ar fi nevoie de peste un milion de euro.
DUMITRU LEONTE, viceprimar, com. Movila Banului, jud. Buzău "Sperăm că, într-o lună, vom obține tot ceea ce trebuie, pentru demararea lucrărilor, și să sperăm că, în primăvară, dacă se poate și mai repede, să ne întâlnim în locații noi."
Până atunci, copiii sunt nevoiți să învețe în căminul cultural și în școala din 1948.
GABRIELA MATEI, cadru didactic, Școala Movila Banului, jud. Buzău "Foarte greu! Este foarte multă gălăgie. Izolația, vedeți, nu există. Riscul să pice copiii pe trepte este permanent. Spațiul e prea mic!"
Aceasta nu este, însă, singura problemă!
PAUL DUMITRU, director, Școala Movila Banului, jud. Buzău "În această perioadă, am pierdut o parte din copii. Părinții, văzând în ce condiții se învață, pentru că de ani de zile învățăm în căminele culturale, părinții și-au trimis copiii către școlile din oraș, ca să nu mai vorbim și de cadre didactice."
Situația din Movila Banului nu este singulară, în județul Buzău! Clădirea școlii din Scutelnici nu a fost renovată, din lipsă de fonduri, iar profesorii nu și-au primit salariile de două luni.
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Incendiu la o școală aflată în renovare din comuna Valea Mare, județul Vâlcea! Un muncitor a suferit arsuri la față. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019