Date companie
 
 
 
 

Elevii români, medaliați la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, bronz, olimpiada, pamant, argint, internationala, medalii, stiinte
 

Rezultate românești de excepție, la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Elevii români, participanți la Olimpiadă, au confirmat, pentru al treilea an consecutiv, valoarea școlii românești de Astronomie, Hidrologie, Geologie și Oceanografie. Competiția a constat în două probe, una teoretică și alta practică. La ediția de anul acesta, elevii noștri au obținut patru medalii, dintre care două de argint și două de bronz. Andrei Moldovanu, elev în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca, și Paul Vacariu, de la Colegiul Național "Gheorghe Lazar" din Sibiu, au fost medaliați cu argint.

ANDREI MOLDOVANU, elev, Liceul "Nicolae Bălcescu", Cluj-Napoca "Când am plecat din România, am pornit cu gândul că o iau medalia de aur fără să știu cât de bine pregătiți sunt ceilallți participanți, (...) dar acum, cu medalia de argint, sunt foarte fericit."
 
PAUL VACARIU, elev, Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", Sibiu "Am lucrat destul de mult, cam pe tot parcursul verii. Am citit multe cărți, am făcut și pregătiri (...) și a fost bine."

Medaliile de bronz au fost câștigate de Carmen Ana Isabelle Florea, elevă la Liceul Internațional de Informatică din București, și Constantin Octavian Puiu, de la Colegiul Național din Iași.

CARMEN ANA ISABELLE FLOREA, eleva, Liceul Internațional de Informatică, Bucuresti "Această olimpiadă să zicem că a fost o șansă și a ieșit mai bine decât m-aș fi așteptat."

CONSTANTIN OCTAVIAN PUIU, elev, Colegiul Național Iași "Mă așteptam, deoarece în general noi obținem rezultate bune. Țara noastră obține rezultate bune și pentru că m-am pregătit."

VOX "Suntem foarte mulțumiți, mai ales că a fost o perioadă destul de scurtă, au avut foarte puțin timp să se acomodeze."

DANIELA BOGDAN, inspector general, Ministerul Educației "Sunt rezultatele cele mai bune dintre țările europene. În comparație cu anul trecut, sunt foarte bune pentru că și anul trecut am obținut o medalie de aur și trei de bronz. Anul acesta, două de argint și două de bronz."

La cea de-a șasea ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, organizată în perioada 8-12 octombrie, în localitatea Olavarria, din Argentina, au participat elevi din 18 țări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 • Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat ( 11 August 2020 )

  Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost surprins de un mal de pământ care s-a surpat. Ore întregi s-au chinuit pompierii să-l scoată de sub pământ. Nenorocirea s-a produs între localitățile Tureni și Petrești.

 • Ziua Internațională a Sărutului ( 6 Iulie 2020 )

  6 iulie, Ziua Internațională a Sărutului, „Kissing Day” sau „Kiss Day”! Sărutul este sărbătorit în fiecare an, pe 6 iulie, în urma unei hotărâri a Organizației Națiunilor Unite, adoptate în 2006, la inițiativa Marii Britanii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2