Date companie
 
 
 
 

Elevii români, medaliați la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, bronz, olimpiada, pamant, argint, internationala, medalii, stiinte
 

Rezultate românești de excepție, la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Elevii români, participanți la Olimpiadă, au confirmat, pentru al treilea an consecutiv, valoarea școlii românești de Astronomie, Hidrologie, Geologie și Oceanografie. Competiția a constat în două probe, una teoretică și alta practică. La ediția de anul acesta, elevii noștri au obținut patru medalii, dintre care două de argint și două de bronz. Andrei Moldovanu, elev în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca, și Paul Vacariu, de la Colegiul Național "Gheorghe Lazar" din Sibiu, au fost medaliați cu argint.

ANDREI MOLDOVANU, elev, Liceul "Nicolae Bălcescu", Cluj-Napoca "Când am plecat din România, am pornit cu gândul că o iau medalia de aur fără să știu cât de bine pregătiți sunt ceilallți participanți, (...) dar acum, cu medalia de argint, sunt foarte fericit."
 
PAUL VACARIU, elev, Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", Sibiu "Am lucrat destul de mult, cam pe tot parcursul verii. Am citit multe cărți, am făcut și pregătiri (...) și a fost bine."

Medaliile de bronz au fost câștigate de Carmen Ana Isabelle Florea, elevă la Liceul Internațional de Informatică din București, și Constantin Octavian Puiu, de la Colegiul Național din Iași.

CARMEN ANA ISABELLE FLOREA, eleva, Liceul Internațional de Informatică, Bucuresti "Această olimpiadă să zicem că a fost o șansă și a ieșit mai bine decât m-aș fi așteptat."

CONSTANTIN OCTAVIAN PUIU, elev, Colegiul Național Iași "Mă așteptam, deoarece în general noi obținem rezultate bune. Țara noastră obține rezultate bune și pentru că m-am pregătit."

VOX "Suntem foarte mulțumiți, mai ales că a fost o perioadă destul de scurtă, au avut foarte puțin timp să se acomodeze."

DANIELA BOGDAN, inspector general, Ministerul Educației "Sunt rezultatele cele mai bune dintre țările europene. În comparație cu anul trecut, sunt foarte bune pentru că și anul trecut am obținut o medalie de aur și trei de bronz. Anul acesta, două de argint și două de bronz."

La cea de-a șasea ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, organizată în perioada 8-12 octombrie, în localitatea Olavarria, din Argentina, au participat elevi din 18 țări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2