Date companie
 
 
 
 

Emoții la Evaluarea Națională, proba de Limba română

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, evaluare
 

Absolvenții clasei a-VIII-a au început astăzi probele la Evaluarea Națională! Ei au susținut prima probă la Limba și literatura română. La primul subiect au avut de analizat și de răspuns la mai multe cerințe pe baza unui text la prima vedere - „Zborul”, scris de Sorin Titel. Totodată, au avut de făcut și o compunere de cel puțin 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului precizat anterior. Absolvenții școlilor gimnaziale au avut de scris și o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate. Părinții i-au așteptat nerăbdători și cu emoții până au ieșit din sala de examen.

VOX "S-a pregătit perioada asta? Da! Foarte mult, intens. Cum a fost acum cu pregătirea online? Totul a fost ok. Sperați că va lua o notă mare? Să sperăm că da."

VOX "E pregătit! S-a pregătit tot timpul anului? Nu, Nu! Cum a fost pregătirea acum în perioada pandemiei? Inexistentă! Nu a învățat deloc? Ba da, a învățat, dar nu am simțit suficient suport din partea școlii. Ce notă credeți că va lua? Eu sper să ia nota cât mai mare 9, depinde de el acum."

VOX "A fost ok examenul, în cea mai mare parte eu zic că am făcut bine. La ce notă te aștepți să iei? Sper la un 7,50-8. Te-ai pregătit în perioada pandemiei? Da! Cum a fost pregătirea online? Nu prea am participat la online."

"Mi s-a părut nu foarte greu, dar nici foarte ușor. Pot să spun că aștept să iau 8. Și la următoarele probe? Cred că o să fie ok, nu mă aștept la prea mult, dar o să fie ok."

VOX "Foarte bine, m-aș fi așteptat să fie mai greu sincer, adică m-aș fi așteptat să dea la subiectul 2 B, m-aș fi așteptat să dea ceva nonliterar."

Peste 172.480 de absolvenți ai clasei a-VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională. A doua probă are loc miercuri 17 iunie, la matematică. Potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020, rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar pe 23 iunie se pot depune contestații.


Emoții la Evaluarea Națională, proba de Limba română

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • Rezultate finale, la bacalaureatul de toamnă ( 5 Septembrie 2020 )

  Rezultate mult mai bune, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! Potrivit rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor. Aproape 11.750 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat...

 • Examenele auto, suspendate în Capitală ( 2 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus face victime colaterale în rândul celor care doresc să obțină carnet de șofer. Prefectura Capitalei a decis că, în București, se suspendă examenele pentru obținerea permisului de conducere...

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2