Date companie
 
 
 
 

Enel, pregătit de ”EXIT”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Plecare ENEL
 

Enel și-a anunțat oficial plecarea din România. Cu datorii în valoare totală de 69 de miliarde de euro, grupul energetic italian vrea să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro, în scopul reducerii acestora. Grupul Enel va renunța la operațiunile din țara noastră până la sfârșitul anului viitor. Totodată, intenționează să renunțe la operațiunile din Peru și Argentina și să păstreze activitatea din Europa, concentrată pe Spania și Italia.

RALUCA ALEXE, reporter ”Cea mai mare companie greacă de electricitate, PPC, ar putea lua locul Enel România. De altfel, cele două mari grupuri energetice ar fi semnat, deja, un memorandum privind cumpărarea de către greci a unui pachet majoritar al acțiunilor Enel, o tranzacție evaluată la 1,8 miliarde de euro. Potrivit presei italiene, există și alți potențiali cumpărători, printre care două mari fonduri de investiții, unul din Singapore și altul din din Kuweit.”

În țara noastră, grupul Enel desfășoară activitate în sectorul distribuției și furnizării de energie electrică, dar și în cel al producției de energie din surse regenerabile. De altfel, grupul italian este unul dintre cei mai mari investitori privați din domeniul energetic din România, având peste trei milioane de clienți. Administrează circa 130.000 de kilometri de linii electrice, în Muntenia, Banat și Dobrogea. De asemenea, deține mai multe parcuri eoliene. Enel a mai vrut să plece din România, în 2014 și în 2019. Decizia finală a fost luată acum, sub efectul distructiv al pandemiei, războiului din Ucraina și fenomenelor meteo extreme legate de schimbările climatice. În plus, măsurile aplicate de Guvernului României în domeniul energiei au provocat o reducere semnificativă a performanțelor financiare ale Enel. ”Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”, declara, în luna mai, directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.


Enel, pregătit de ”EXIT”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2