Date companie
 
 
 
 

Energia electrică, mai scumpă cu 6%, de la 1 ianuarie 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scumpiri, energie
 

Anul 2013 debutează cu scumpirea energiei electrice! 6% este procentul convenit cu producătorii de electricitate și cu transportatorul național, care se plâng din cauza pierderilor înregistrate. Analiștii economici avertizează însă că scumpirile se vor ține lanț, anul viitor. Acestea vor viza inclusiv țigările, alcoolul, carburanții și cafeaua.

prin telefon: NICOLAE HAVRILEȚ, președinte, A.N.R.E.: "Prețurile vor crește cu 6%, (...) urmare a unei noi perioade de reglementare. A.N.R.E. a reconsiderat costurile la producători și le-a corelat cu creșterea tarifelor de distribuție. Am decis să majorăm prețurile."

Potrivit calendarului negociat cu instituțiile financiare internaționale, în 2013, ar trebui să se aplice două modificări de preț. Procentul maxim pentru tot anul ar trebui să fie de 7%.

prin telefon: NICOLAE HAVRILEȚ, președinte, A.N.R.E.: "Ca urmare a respectării calendarului, de la 1 iulie, pentru consumatorii casnici, prețurile vor mai crește cu 1-2 procente. (...) Consider că, în 2013, procentul total pentru consumatorii casnici va fi de 7%."

Ultima scumpire a curentului electric pentru consumatorii casnici a avut loc în luna iulie, atunci când tarifele au urcat cu 5 procente.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Factura pentru consumul estimat la energie electrică, o formă de escrocherie ( 4 Februarie 2021 )

    Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...

  • InfoCons îndeamnă la verificarea cu atenție a noilor contracte pentru energie electrică ( 7 Ianuarie 2021 )

    Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...

  • România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie ( 21 Noiembrie 2019 )

    Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.

  • Bogdan Chirițoiu, numit la șefia Agenției Europene de Reglementare în Energie ( 16 Noiembrie 2019 )

    Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie. Este vorba de o instituție-cheie pe piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor...

  • Raport privind furtul de electricitate și gaze ( 25 Octombrie 2019 )

    Raport privind furturile de energie electrică și gaze, prezentat de un furnizor care a suportat prejudiciile. Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică au fost identificate de specialiștii companiei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2