Date companie
 
 
 
 

Este nevoie de sânge pentru răniții în incendiul de la Colectiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raniti, bucuresti, donatori, sange, centru, operatii, transfuzii, gosa
 

Medicii fac un apel la donatorii de sânge, în cazul victimelor incendiului din clubul Colectiv! Directorul Centrului de Transfuzie Sangvină din București, Doina Goșa, spune că va fi mare nevoie de sânge pentru pacienții arși, care, în zilele următoare, vor intra în operații. Șefa Centrului de Transfuzii a precizat că sângele nu poate fi conservat o perioadă foarte lungă de timp. Începând de sâmbătă, peste o mie de oameni s-au prezentat la Centrul de Transfuzie din București și la spitalele în care se află răniții, pentru a dona sânge. Deocamdată, medicii luptă pentru stabilizarea pacienților aflați în stare critică sau foarte gravă.

RAED ARAFAT, secretar de stat în M.A.I. "Este posibil să se dubleze numărul actual al deceselor, e posibil, dar 20-30 de decese în perioada următoare. Este o cifră foarte orientativă. Aici au apărut fracturi de coaste, leziuni toracice, din cauza asta unul dintre aceștia, aici vorbim de cineva cu arsură, intoxicație, arsură de căi respiratorii interne, inclusiv la plămâni. Produsul care iese din fumul de ardere a bureților, a mobilierului include multe substanțe toxice, uneori sunt sute, includ și cianuri și alte categorii de substanțe.”

Republica Moldova este solidară cu România și a oferit circa 550 kg produse sanguine ca asistență hemotransfuzională, vital necesare în situațiile clinice specifice rezultatului dezastrului. Un număr de 140 de persoane sunt internate în 11 spitale din Capitală, după incendiul izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, în urma căruia 30 de tineri și-au pierdut viața. Circa 80 dintre răniți sunt în stare critică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2