Date companie
 
 
 
 

Euro, în creștere semnificativă față de leul românesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, bnr, leu, curs, valutar
 

Euro continuă să crească vertiginos. A ajuns la 4 lei și 80 de bani, pentru prima dată în istorie. Banca Națională a României a anunțat astăzi, un curs de referință de 4,8026 lei/euro, în creștere cu 0,4% față de ziua precedentă. BNR nu a mai intervenit în piața valutară pentru a ține cursul sub nivelul psihologic de 4,8 lei în condițiile în care situația politică încă nu s-a clarificat.

COSMINA STOIAN, reporter „Tendința de depreciere a monedei naționale s-a accentuat în ultimele zile, pe fondul instabilității politice și a temerilor pe piața financiară globală, din cauza epidemiei provocate de coronavirus. Pentru români, creșterea euro înseamnă majorări de prețuri la serviciile taxate în euro, precum telecomunicațiile, la importuri, printre care și produsele din carne și brânzeturi, precum și majorarea chiriilor. O cotație de patru lei și 80 de bani pentru un euro este o veste proastă și pentru cei care au credite în moneda unică europeană."

Niveluri record și pentru cotațiile dolarului american și aurului. Dolarul american a crescut de la 4.43 de lei la 4.44 de lei. Acesta este a opta oară, în ultimele trei săptămâni, când dolarul ajunge la un nou nivel record în raport cu leul. Un gram de aur a crescut la 233,5 lei, de la 229.4 lei. Leul s-a depreciat și în fața francului elvețian, care a ajuns la 4.5258 lei, cel mai mare nivel din 23 ianuarie 2015. Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu a precizat ieri, într-o postare pe Facebook, că deprecierea leului este corelată cu scăderile monedelor din regiune, evoluții generate de mișcări de fluxuri internaționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2