Date companie
 
 
 
 

Euroins, în pragul falimentului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ASF Euroins insolventa
 

Euroins intră in insolvență. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ridice autorizația de funcționare a liderului pieței polițelor RCA, în urma constatării stării de insolvență a companiei. În plus, Consiliul a hotărât să ceară deschiderea procedurii de faliment în cazul Euroins România, precum și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților ca administrator interimar al companiei. Mandatul Fondului va înceta odată cu numirea lichidatorului judiciar. Imediat după anunțul ASF, compania de reasigurare Eurohold Bulgaria, care deține Euroins România, a transmis un comunicat în care susține că măsura este una ”abuzivă și absolut iresponsabilă” și consideră ar fi vorba despre o preluare ostilă a activelor filialei din România. Totodată, Eurohold precizează că va contesta decizia privind procedura de faliment.

RALUCA ALEXE, reporter ”Deciziile Autorității de Supraveghere Financiară vin în urma unei ample analize asupra Euroins. În perioada februarie 2020 - ianuarie 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară i-a aplicat companiei de asigurări 26 de sancțiuni, în valoare totală de peste 16 milioane de lei. Conform ASF, toate sancțiunile au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată la care Euroins a contestat măsurile.”

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, compania avea peste două milioane și jumătate de polițe RCA active, fiind liderul pieței de asigurări auto. Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, la jumătatea anului trecut, Euroins nu deținea fonduri eligibile pentru acoperirea cerinței de capital de solvabilitate, iar în toamnă, situația era aceeași. Euroins este a patra companie de asigurări care intră în insolvență, în ultimii opt ani, după Astra, în 2015, Carpatica, în 2016, și City Insurance, în 2021. În comunicatul transmis de Eurohold se mai arată că decizia actuală luată de ASF în cazul Euroins, care aruncă piața asigurărilor RCA într-un adevărat dezastru, încalcă direct legislația europeană și ar putea genera consecințe și măsuri dure la nivel internațional.


Euroins, în pragul falimentului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2